Het eerste golfnieuws

Che de Bake wint het XVIII Poolse Kampioenschappen Match Play heren

Che de Bake in het midden. Foto door M. Mróz

Che de Bake stond zondag in de finale van de XVIII Poolse Kampioenschappen Match Play heren! De Nederlander wist uiteindelijk op de eerste extra hole met een eagle het toernooi te winnen.
Anna Grzywocz (Armada GC) en de Nederlander Che De Bake werden de internationale Poolse kampioenen match play, terwijl in de parallel gehouden kampioenschappen voor junioren Kleopatra Kozakiewicz (Kalinowe Pola GC) en de Tsjech Mikuláš Vojtešek wonnen. Zowel de competitie als het stormachtige weer zorgden voor veel emoties.

Bij de heren was er een play-off nodig voor de medailles. Jakub Dymecki (Tokary GC) nam het op tegen de Che De Bake. De wedstrijd ging gelijk op, met een stand van 1 up aan beide kanten. In de laatste paar holes stond de Pool 1 down, zelfs nadat de Nederlander de greens op de 17e hole had verwisseld door te spelen naar de green van hole 10. Deze kleine fout weerhield hem er echter niet van om een birdie te maken en de hole gelijk te maken. Dymecki maakte een birdie op de 18e hole om de wedstrijd gelijk te trekken en een play-off af te dwingen. Deze werd gespeeld op hole 15, een korte par 4. De Nederlander sloeg een fantastische drive, recht op de green, en bezegelde de overwinning met een lange putt voor eagle.

Voor de bronzen medaille nam Marcin Bogusz (OUR GC) het op tegen de Nederlander Lennaert Heezen, waarbij de Pool met 4&3 won en Lennaert net buiten de prijzen viel.

De Black Water Links GC begeleidde de spelers van de oefenronde tot het einde van het toernooi. Het stroke play-gedeelte verliep ondanks voorspelde stormen soepel, maar de problemen begonnen zaterdagochtend toen er een dichte mist over het veld hing. De start moest met een uur worden uitgesteld, wat het spelen van twee rondes in twijfel trok. De storm kwam kort na 17 uur, onverwachts en bleef boven het veld hangen, terwijl de laatste flight pas bij de zesde hole was. Ondanks het bijna uur durende oponthoud konden bijna alle spelers de resterende holes afmaken, hoewel de laatste flight pas om 21:20 uur van het veld kwam. Op zondag bedreigde een storm van veraf de laatste play-offs.

Medaillekampioenschappen:
Mistrzostwa Polski Match Play Vrouwen
1. Anna Grzywocz (Armada GC)
2. Zofia Rzeźnik (Black Water Links GC)
3. Iwona Sławińska-Zamirowska (Gradi GC)

Mistrzostwa Polski Match Play Mannen
1. Che De Bake (Nederland)
2. Jakub Dymecki (Tokary GC)
3. Marcin Bogusz (OUR GC)

Mistrzostwa Polski Match Play Juniors
1. Kleopatra Kozakiewicz (Kalinowe Pola GC)
2. Aleksandra Buczkowska (Black Water Links GC)
3. Maria Moczarska (Śląski KG)

Mistrzostwa Polski Match Play Junioren
1. Mikuláš Vojtešek (Tsjechië)
2. Filip Wysokiński (Gorzowski KG Zawarcie)
3. Konstanty Łuczak (Open GC)