Challenge Tour

Andreas Halvorsen wint zijn eerste Challenge Tour titel en Wil Besseling beste Nederlander

Andreas Halvorsen hield zijn zenuwen in bedwang en behaalde een wire-to-wire overwinning op de Danish Golf Challenge voor zijn eerste Challenge Tour titel. Wil Besseling had nog een flinke eindsprint met 69 slagen op de laatste dag, zijn beste ronde in het toernooi, en eindigde met 5-onder gedeeld 48e. Mike Toorop eindigde met 70 slagen het toernooi op 2-onder en werd 63e in het eindklassement.

Halvorsen, die met drie slagen voorsprong aan de laatste ronde begon op Odense Eventyr Golf, maakte drie birdies op de eerste negen holes om een voorsprong van vier slagen te behouden voordat het spel werd onderbroken wegens dreigend onweer.

Ondanks het verliezen van slagen op de eerste twee holes na de hervatting, hield Halvorsen zijn zenuwen in bedwang en noteerde hij een score van één onder par 71 om drie slagen voor te blijven op de Engelsman John Parry, de IJslander Gudmunder Kristjansson, en de Fin Oliver Lindell.

“Dit is enorm,” zei de Noor. “Dat is wat ik hoopte te bereiken vandaag, dus ik ben heel blij dat het eindelijk is gelukt. Ik probeerde mijn gedachten niet af te laten dwalen, maar dat gebeurde natuurlijk soms wel. Ik denk niet dat ik ooit zo gestrest een ronde heb gespeeld en ik ben heel blij dat het voorbij is en dat ik heb gewonnen.”

De 27-jarige leidde vanaf de eerste ronde in Odense na drie opeenvolgende rondes van 66 slagen over de eerste 54 holes. Hij benadrukte het belang van die lage scores om hem het vertrouwen te geven de overwinning op zondag binnen te halen.

De Deen Peter Launer Baek, die deze week op zijn thuisbaan speelde, eindigde als vijfde op 15 onder par, één slag voor op Road to Mallorca nummer één Rasmus Neergaard-Petersen, die de zesde plaats deelde met landgenoot Jens Kristian Thysted en de Fransman Felix Mory.

De overwinning van Halvorsen katapulteert hem naar de top tien in de Road to Mallorca Rankings, terwijl Neergaard-Petersen aan kop blijft met een voorsprong van 420 punten op Parry die de Fransman Alex Levy, de Spanjaard Joel Moscatel en de Zweed Mikael Lindberg voorbijstreeft naar de tweede plaats.

De Road to Mallorca neemt een week pauze voordat het terugkeert voor de Challenge de Cadiz bij Iberostar Real Golf Novo Sancti Petri in Andalusië, Spanje van 6-9 juni.

Halvorsen vergroot voorsprong in Denemarken waar Besseling en Toorop weinig progressie maken!

Wil Besseling en Mike Toorop door in Denemarken