DP World Tour

Darius van Driel overleeft de cut in Zuid-Afrika, Nikhil Rama leidt de dans

Kan Darius van Driel nog verder klimmen in het klassement?

De golftoernooien in Zuid-Afrika blijven opwindend, met wendingen die spelers zoals Darius van Driel bijna de adem benemen. Na een veelbelovende start die hem op een respectabele positie in het klassement plaatste, werd de tweede dag een ware test voor Van Driel. Met een score van 67 en 73 slagen hield hij zich nipt staande, enkel genoeg om de cut te halen met een score van 1-onder. Zijn parcours werd getekend door enkele kostbare fouten, vooral op de 1e en 8e hole, waar hij respectievelijk met een dubbel en triple bogey vijf extra slagen nodig had.

Maar terwijl Van Driel zijn weg vervolgt in het weekend, schittert een nieuwe ster aan het firmament van het golftoneel: Nikhil Rama. Deze 22-jarige speler, gerangschikt als de 1,214e van de wereld, toonde onverschrokkenheid door een indrukwekkende openingsronde van 65 slagen neer te zetten en een nog betere tweede van 62 slagen tijdens de Joburg Open om daarmee met 13-onder de leiding te nemen.

De Zuid-Afrikaan behaalde vorig seizoen zijn beste resultaat in zijn DP World Tour-carrière op de Houghton Golf Club, waar hij als 33e eindigde en voor het eerst de cut haalde na vijf eerdere pogingen.

Deze week staat hij aan de start dankzij een gedeelde vierde plaats tijdens de recente Vodacom Origins of Golf Finals, wat zijn beste resultaat op de Sunshine Tour evenaarde.

Zijn bescheiden cv zou hem niet per se als favoriet hebben bestempeld voor deze week, maar met een briljante vertoning wist hij zich naar de nummer 1 plek in het klassement te spelen. Thriston Lawrence, de leider na de eerste ronde, staat nu tweede met 12-onder.

“Mijn doel voor deze week was om de cut te halen, maar ik weet dat ik kan concurreren op elk toernooi”, verklaarde hij zelfverzekerd. “Ik speel de laatste tijd goed, dus ik kijk uit naar de rest van de week.

“Ik kwalificeerde me twee weken geleden voor de top vijf op Pezula. Het voelt geweldig om hier te zijn zonder kwalificatiewedstrijden te hoeven spelen; dat brengt veel druk met zich mee. Ik ben blij hier te zijn.

“Ik heb gewoon genoten van het spel daarbuiten, samen met mijn caddie Shannon, het is gewoon geweldig leuk.”

De 22-jarige Rama had onder andere een eagle op de 3e hole waar hij zijn tweede slag de hole in zag rollen en drie birdies daarna voor 30 slagen. In zijn tweede negen holes liet hij daar nog eens drie birdies bij optekenen voor 32 slagen zodat hij zijn tweede ronde met 8-onder eindigde.

De golfwereld blijft in spanning afwachten hoe deze jonge spelers hun avonturen voortzetten in dit betoverende toernooi in Zuid-Afrika. Terwijl Van Driel zich herstelt van zijn hobbelige tweede dag, lijkt Rama vastberaden om zijn opmars voort te zetten en zijn naam te laten schitteren op de golfranglijsten.

Sterke start voor Darius van Driel in Zuid-Afrika, maar Triston Lawrence grijpt de Leiding