Ladies Tour

Anne van Dam 10e en Kirsten Rudgeley leidt na tweede ronde Andalucia Costa Del Sol Open De Espana

Anne van Dam eindigde op een gedeelde 10e plaats na de tweede ronde in het Andalucia Costa Del Sol Open De Espana, met rondes van 69 en 71 slagen, goed voor 4-onder. De Belgische Manon De Roey behaalde dezelfde score als Van Dam.

De Australische Kirsten Rudgeley schoot een ronde van 69 (-3) op dag twee van het Andalucía Costa del Sol Open de España en staat aan de leiding met negen slagen onder par. De LET-rookie stond na een openingsronde van 66 (-6) op de tweede plaats en begon stabiel met haar eerste birdie op de vijfde hole.

Rudgeley maakte vervolgens snel twee extra birdies op de zesde en achtste holes, gevolgd door nog een birdie op hole 12. De 22-jarige moest haar eerste bogey van de week incasseren op de 18e hole, maar behield haar leiding in het seizoenseinde van de LET met een voorsprong van twee slagen halverwege het toernooi.

Vijf spelers delen de tweede plaats, waaronder Anne-Lise Caudal uit Frankrijk, Ana Peláez Trivino uit Spanje, Aditi Ashok uit India, Madelene Stavnar uit Noorwegen en Linn Grant uit Zweden, allemaal op zeven slagen onder par.

Caudal scoorde de beste ronde van de dag met een 67 (-5), met zes birdies en slechts één bogey op haar scorekaart.

Het is een belangrijke week voor de Française, die momenteel op de 71e plaats staat in de Race to Costa del Sol 2023; enkel de top 70 behoudt volledige LET-status voor 2024.

Peláez Trivino uit Spanje volgde haar openingsronde van 69 (-3) op met een ronde van 68 (-4) op dag twee op Real Club de Golf Las Brisas.

De LET-winnares behoort tot de zes spelers die kans maken om de Race to Costa del Sol 2023 te winnen, maar heeft deze week een overwinning nodig.

Aditi Ashok uit India, winnares van het seizoensopenings toernooi in Kenia, heeft ook rondes van 69-68 neergezet op de eerste twee dagen in Spanje en was vandaag bogey-vrij.

Anne van Dam na de eerste ronde 10e in Spanje