Het eerste golfnieuws

Tweevoudig Masters winnaar Jose Olazabal verwelkomt professionals en amateurs in Costa Navarino

Messinia, 24 november 2023 – José María Olazábal was aanwezig om een warm welkom te heten aan professionele vrienden en amateurs van over de hele wereld bij Costa Navarino, voor de tweede editie van de Olazábal & Friends Charity Pro-Am, dat plaatsvond van 16 tot 18 november.

Wereldwijde golflegende Miguel Ángel Jiménez, winnaar van 34 titels wereldwijd, was een van de spelers die zich bij de tweevoudig Masters-kampioen voegden voor het exclusieve golfevenement op de duurzaam gedreven bestemming, die werd uitgeroepen tot ’s Werelds Beste Golflocatie’ en ‘Europa’s Beste Milieuvriendelijke Golfvoorziening’ tijdens de World Golf Awards van 2023.

Golfliefhebbers hadden de unieke kans voor een nabije en intieme ervaring met Olazábal en zijn professionele vrienden, met de pro-am die werd gespeeld op de twee nieuwe banen bij Navarino Hills die zijn ontworpen door Olazábal en geopend in 2022.

Met 14 teams, bestaande uit elk één professional en drie amateurs, omvatte de pro-am een oefenronde en twee aparte wedstrijden van 18 holes op ’s werelds eerste International Olympic Academy Golf Course en The Hills Course.

De professionals van dit jaar omvatten vele bekende spelers uit de Europese golfwereld en winnaars van talrijke toernooien van de Europese Tour, waaronder de winnaar van het eerste evenement vorig jaar, José Manuel Lara; Spaanse landgenoten Carlos Suneson, José Manuel Carriles en Santiago Luna; Markus Brier uit Oostenrijk; Euan McIntosh uit Schotland, Thomas Gögele uit Duitsland, het Italiaanse duo Emanuele Canonica en Lorenzo Gagli; 2021 Senior Open-kampioen Stephen Dodd en de Welshe landgenoot Phillip Price, lid van het winnende Ryder Cup-team van Europa in 2002.

Olazábal nam de eerste plaats in een rechtstreekse teamwedstrijd tegen Jiménez met een winnende score van twee onder par, terwijl Lara de hoogste eer behaalde in de individuele professionele competitie voor het tweede achtereenvolgende jaar met een totaal van één over par over 36 holes, één slag voor op Carriles en Jiménez.

Olazábal zei: “Het was een waar genoegen om zoveel nieuwe en bekende gezichten te verwelkomen in Griekenland voor een paar prachtige dagen bij Costa Navarino. Het evenement en de bestemming zijn allebei heel bijzonder en liggen me nauw aan het hart, en ik wil iedereen bedanken die heeft deelgenomen, vooral mijn goede vriend Miguel, die deel uitmaakt van enkele van mijn mooiste herinneringen in de golfwereld, waaronder het spelen van Ryder Cups samen en op toernooien over de hele wereld.”

David Ashington, algemeen manager bij Costa Navarino Golf, zei: “Het is werkelijk een genoegen om dit exclusieve evenement te organiseren met José María Olazábal hier op de thuisbasis van de twee golfbanen die hij heeft ontworpen. Bovendien, en even belangrijk voor ons allen, is het steunen van zulke geweldige liefdadige doelen die erg belangrijk zijn voor zowel José María als onze lokale omgeving, wat echt de algehele betekenis van het evenement versterkt.”

Naast golf omvatten sociale evenementen twee diners, een prijsuitreikingslunch en een feest na afloop, met de prijsuitreiking in ‘Piqantro’ – het nieuwe Spaanse restaurant bij The Hills Clubhouse. Voorafgaand aan de prijsuitreiking behandelde Michelin-sterrenchef Léon Griffioen – een enthousiaste golfer die ook deelnam aan het evenement – de deelnemers met een exclusieve live kookdemonstratie en een scala aan tongstrelende tapasgerechten van het Spaans geïnspireerde menu.

Alle gedoneerde opbrengsten worden gedeeld tussen Sport Mundi (www.sportmundi.es), de Spaanse non-profitorganisatie voorgezeten door José María Olazábal die kinderen in nood ondersteunt, en het initiatief “Clean Messinia”, geleid door de Captain Vassilis & Carmen Constantakopoulos Foundation en Costa Navarino, dat tot doel heeft de lokale gemeenschappen te ondersteunen en te betrekken bij een meer duurzame manier van afvalbeheer.

De aanloop naar de pro-am van dit jaar werd gekenmerkt door Nick Edmund, een viervoudig overlevende van hoofd- en nekkanker en oprichter van Global Golf4 Cancer, die de uitdaging aanging om 120 km te wandelen met een set golfclubs van het oude Olympia naar Costa Navarino om bewustzijn te creëren voor het goede doel.

Edmund’s negendaagse reis van 7 tot 16 november bracht hem van de geboorteplaats van de Olympische Spelen in 776 voor Christus naar Navarino Hills en de International Olympic Academy Golf Course. Bij het bereiken van zijn eindbestemming speelde hij de vierde hole met Olazábal voordat het duo symbolisch de vlag van Global Golf4 Cancer hees ter ere van kankerpatiënten wereldwijd, waarbij de vlag gedurende de pro-am op de vierde green wapperde.

Voor meer informatie over de tweede Olazábal & Friends Charity Pro-Am, bezoek alstublieft www.olazabalandfriends.com.”