DP World Tour

Commercial Bank Qatar Masters: Huizing door in Qatar, maar redden Van Driel en Besseling het ook?

Ook de tweede ronde van het Commercial Bank Qatar Masters kon wegens de invallende duisternis door veel spelers niet afgemaakt worden. Darius van Driel en Daan Huizing lukten daar wel in, maar Wil Besseling moet nog 10 holes zaterdagochtend. Voor Huizing en Van Driel is duidelijk dat Huizing met 7-onder de cut haalt maar voor Van Driel met 2-onder par wordt het nog spannend. Huizing staat nu gedeeld 13e, Van Driel staat 58e en Besseling met 2-onder eveneens gedeeld 58e. De hoop is dat Besseling nog wat birdies kan maken om er zeker van te zijn dat ook hij in het weekend kan spelen.

Het Commercial Bank Qatar Masters bracht een mix van spanning, talent en onvoorspelbaarheid, net als de onberekenbare weersomstandigheden die de golfers de afgelopen dagen hebben getrotseerd. In een toernooi dat altijd garant staat voor verrassingen, lijken Darius van Driel en Daan Huizing (foto) vastberaden om dit jaar de top van het leaderboard te bereiken.

Op de tweede dag van de wedstrijd werd het spel gehinderd door de invallende duisternis, maar dat weerhield Van Driel en Huizing er niet van om hun ronden te voltooien en hun naam bovenaan te behouden. Met indrukwekkende scores van respectievelijk 7 en 2-onder par, heeft Huizing zijn plek voor het weekend veilig gesteld en zal Van Driel moeten wachten tot zaterdagochtend als iedereen zijn tweede ronde heeft uitgespeeld. De 33-jarige Nederlander vindt zichzelf momenteel op een gedeelde 13e plaats, terwijl Van Driel op een respectabele 58e positie staat.

Wil Besseling daarentegen moet zaterdagochtend nog 10 holes spelen om zijn kansen op het weekend te behouden. Met een score van 2-onder par, staat hij momenteel gelijk met Van Driel. De golfwereld kijkt gespannen toe en hoopt dat Besseling nog enkele birdies kan noteren om zich bij zijn landgenoten te voegen en een plek in het weekend veilig te stellen.

De kop van het klassement wordt momenteel geleid door de Zuid-Afrikaanse golfer Thomas Aiken, die op indrukwekkende wijze 10 onder par staat na twee dagen spelen op de Doha Golf Club. Met scores van 69 en 65 bewees Aiken dat hij in topvorm verkeert en vastbesloten is om dit toernooi op zijn naam te schrijven.

Santiago Tarrio uit Spanje en de Nieuw-Zeelander Daniel Hillier delen momenteel de tweede plaats, elk met een score van 10 onder par en nog enkele holes te spelen. Ondertussen bevinden Ryder Cup-winnaar Robert MacIntyre, vice-captain Edoardo Molinari en titelverdediger Ewen Ferguson zich allemaal op 9 onder par en maken ze het de leiders moeilijk.

De golfers hebben een uitdagende tweede ronde voor de boeg, die op zaterdagochtend wordt hervat. Met de weersomstandigheden die van invloed zijn geweest op het toernooi, belooft dit weekend vol onverwachte wendingen te zitten.

De onvoorspelbaarheid van golf blijkt echter weer eens uitblinken in dit toernooi. De Amerikaanse golfer John Catlin leverde de beste ronde van de week tot nu toe af met een indrukwekkende 63, een verbetering van 14 slagen ten opzichte van zijn openingsronde. Deze prestatie hield zijn hoop levend om zijn kaart te behouden en toont aan dat golf soms draait om onverwachte momenten van genialiteit.

Catlin zei: “Het was gewoon een van die dagen waarop ik iets vond voordat ik ging spelen. Ik probeerde het op de putting green en opeens begonnen de putts erin te gaan en omdat ze dat deden, begon ik meer zelfvertrouwen te krijgen met mijn ijzers… raar hoe golf is.”

Met nog veel actie te verwachten in de komende dagen, is het Commercial Bank Qatar Masters een toernooi dat fans van over de hele wereld in spanning houdt. De Nederlandse golfers Huizing, Van Driel en Besseling zullen er alles aan doen om hun plaats in het weekend veilig te stellen en of te verbeteren en wie weet welke verrassingen de golfwereld nog te wachten staan. Dit is golf op zijn best, onvoorspelbaar en boeiend.

Spannende start in het Qatar Masters: Alleen Besseling weet ronde te voltooien