Ladies Tour

Alison Lee Schittert op de Ladies European Tour en Anne van Dam 10e

Saoedi-Arabië was het toneel van sensationeel golfspel toen de Amerikaanse golfer Alison Lee de records verbrak op de Ladies European Tour tijdens de Aramco Team Series. Met verbluffende prestaties op de Riyadh Golf Club zette Lee een nieuw record neer, ditmaal voor 36 holes, en breidde ze haar voorsprong verder uit.

In een adembenemende herhaling van haar prestatie op de openingsdag, leverde Alison Lee een indrukwekkende ronde van 61 slagen af. Met een totaal van 22 onder par na twee dagen, vernietigde ze het vorige record, dat gedeeld werd door vier spelers, met een voorsprong van zes slagen. Lee zelf was verbaasd over haar prestatie en zei: “Als je me begin deze week had verteld dat ik na twee dagen 22 onder par zou staan, zou ik je niet hebben geloofd, dus ik ben erg blij met waar ik nu sta.”

Anne van Dam klom naar de gedeelde 10e plek in het toernooi. De Nederlandse wist na haar openingsronde van 70 slagen nu in 64 slagen rond te gaan. Met 10-onder heeft ze wel 12 slagen achterstand op Lee.

De 28-jarige golfer Lee, die eerder al een LET-record evenaarde met acht opeenvolgende birdies in de eerste ronde, zal met een voorsprong van zes slagen de laatste ronde ingaan. Carlota Ciganda, een ster van het Solheim Cup-team, klom naar de tweede plaats met rondes van 65 en 63 slagen, waarmee ze in totaal 16 onder par stond. Pernilla Lundberg uit Zweden volgde met 14 onder par. Terwijl Lilia Vu en de Engelse Charley Hull de top vijf afrondden, stonden ze op respectabele afstand, tien slagen achter de leider.

LPGA

In de schijnwerpers van de LPGA Tour stond Rose Zhang, die een foutloze prestatie neerzette in de laatste ronde van het Maybank Championship. De 20-jarige Zhang sloot haar ronde af met een birdie op de Kuala Lumpur Golf and Country Club, wat resulteerde in een indrukwekkende ronde van zeven onder par, waarmee ze haar totaal naar 18 onder bracht. Dit was haar laagste 54-hole score ooit, en Zhang was in topvorm met drie opeenvolgende birdies vanaf de tweede hole, gevolgd door nog drie birdies in een traject van vier holes vanaf de zevende hole. Ondanks een enkele bogey op de 14e hole, herstelde ze zich snel met een birdie om haar ronde af te sluiten.

Zhang, die al een eerdere overwinning op haar naam heeft staan op de LPGA Tour, zei na haar ronde: “Ik heb gewoon het gevoel dat het geweldig is om deze kans te krijgen om met een kleine voorsprong de laatste ronde in te gaan. Ik denk dat het er in de toekomst alleen maar om gaat dat ik plezier heb, dat ik een plan heb.”
Op de gedeelde tweede plaats eindigden Atthaya Thitikul en Jasmine Suwannapura, beiden met sterk spel. De Zuid-Koreaanse Sei Young Kim stond vierde met drie slagen achterstand op de leider, Rose Zhang.

Alison Lee en Rose Zhang hebben met hun indrukwekkende prestaties dit weekend de wereld van het vrouwengolf op zijn kop gezet en laten zien dat ze klaar zijn om de golfwereld te blijven domineren. Golffans kunnen zich verheugen op een spannend vervolg van deze toernooien en zien hoe deze getalenteerde golfsters blijven schitteren op de golfbaan.