DP World Tour

Qatar Masters: Daan Huizing klimt verder in klassement, waar Jorge Campillo de leiding pakt!

Een gedeelde 16e plek voorlopig voor Daan Huizing in het Qatar Masters. Ook Wil Besseling wist wat plaatsen te stijgen en is nu gedeeld 48e. Huizing kwam op 9-onder en Besseling op 4-onder. Extra sneu was het voor Darius van Driel, hij miste de cut met 1 slag en moet net als veel andere European Tour spelers opnieuw naar de qualifingschool in november.

Jorge Campillo (foto) heeft één voorsprong op Sami Valimaki met nog één hole van zijn derde ronde te gaan, terwijl Robert MacIntyre nog een schot terug is op de derde plaats; bekijk de laatste ronde van de Commercial Bank Qatar Masters

Jorge Campillo was de man die moest worden betrapt toen het spel werd onderbroken vanwege duisternis tijdens dag drie van de Commercial Bank Qatar Masters.

De Spanjaard, die dit evenement in 2020 won, was een van de spelers die vroeg op dag drie naar het parcours moesten terugkeren om hun tweede ronde te voltooien na weersproblemen eerder in het toernooi.

Campillo gooide vier birdies in acht holes om te tekenen voor een tweede ronde van 65, voordat hij er in ronde drie nog eens vier op de voorste negen maakte om de voorkant te raken. Verdere winsten op de 10e en 16e brachten Campillo naar 16 onder par en hij pareerde veilig de 17e, net toen de toeter klonk om 16.47 uur lokale tijd vanwege vervagend licht.

De 37-jarige, die zaterdag 10 birdies en geen bogeys op 25 holes scoorde, zal één schot voor Sami Valimaki hervatten wanneer hij zondagochtend terugkeert om de laatste hole van zijn derde ronde te spelen.

Valimaki tekende voor de derde keer op rij 67 en sloot zijn derde ronde af met een birdie op de 18e in bijna duisternis om op te schuiven naar 15 onder, terwijl de Schotse Ryder Cup-ster Robert MacIntyre één schot verder terug is met nog twee holes van zijn ronde te gaan.

“Tijdens het parcours heb ik te maken gehad met de vermoeidheid in de middag, de heel vroege ochtend en hoe de wind is veranderd”, zei Valimaki. “Het is vandaag behoorlijk omgedraaid, bijna op elke hole. Ik ga proberen het toernooi te winnen, het is lang geleden, dus hopelijk kom ik weer in de cirkel.”

Scott Jamieson is een van degenen die nog een slag terug heeft nadat hij zaterdag acht birdies had afgevuurd in zijn laatste 10 holes, waardoor zijn kansen op het behouden van zijn DP World Tour-kaart een enorme boost kregen. Jamieson kwam in het laatste evenement van het reguliere seizoen op de 119e plaats op de Race to Dubai-ranglijst en heeft een goed resultaat nodig om in de top 116 terecht te komen.