DP World Tour

Commercial Bank Qatar Masters: Sami Valimaki wint na play-off, Daan Huizing 16e

Het was een spannende dag op de golfbaan in Qatar, waar de Commercial Bank Qatar Masters plaatsvond. Uiteindelijk was het de Finse golfer Sami Valimaki die zegevierde na een zenuwslopende play-off tegen Jorge Campillo. Voor Valimaki was dit zijn tweede overwinning op de European Tour en de eerste sinds zijn landgenoot Kalle Samooja de Porsche European Open won in juni 2022.

De wedstrijd was een nek-aan-nek race tussen Valimaki en Campillo, met Campillo als de leider na de derde ronde. Maar op de 17e hole nam Valimaki de leiding met een indrukwekkende birdie-putt van 3 meter. Campillo liet zich echter niet zomaar verslaan en maakte een birdie op de laatste hole om op 18 onder par te eindigen, wat resulteerde in een play-off.

De play-off was een zenuwslopende aangelegenheid, maar Valimaki hield zijn zenuwen onder controle en maakte een beslissende birdie-putt om zijn tweede DP World Tour-titel te claimen. Zijn opwinding was duidelijk merkbaar toen hij verklaarde: “Ongelooflijk. Het is moeilijk om te praten. Het is een lange reis geweest en het voelt geweldig. Ik heb zo hard gewerkt. Ik heb het gevoel dat ik het een paar keer verdiend heb, maar het is nooit mijn kant opgekomen. Daarom voelt het zo geweldig.”

In dezelfde wedstrijd wist de Schot Scott Jamieson zijn DP World Tour-kaart voor het volgende seizoen veilig te stellen door als derde te eindigen. Hij toonde zijn vaardigheid op de baan door vijf birdies te maken na de negende hole, waardoor hij zich comfortabel binnen de top 116 van het seizoensklassement plaatste en zijn speelrechten behield.

Het toernooi had echter ook Nederlandse vertegenwoordiging, met Daan Huizing die eindigde op een gedeelde 16e plaats en Wil Besseling op de 21e plaats. Ondanks dat ze niet de top van het klassement bereikten, verdienden Huizing en Besseling toch een aardige beloning voor hun inspanningen in Qatar, met respectievelijk ruim 46.000 en 38.000 euro aan prijzengeld.

Voor Darius van Driel en Wil Besseling is de toekomst ook nog niet zeker. Ze zullen terug moeten keren naar de kwalificatie van de European Tour, terwijl Huizing en Luiten al zeker zijn van hun plaats in het seizoen 2024, tenzij Van Driel en Besseling in november hoog eindigen in de European Qualifying School en zich bij de overige twee voegen.

Kortom, de Commercial Bank Qatar Masters bracht opwindende momenten op de golfbaan en belooft een interessant vervolg van het seizoen 2024 met Nederlandse en internationale golfers die strijden om glorie en overwinningen.

Qatar Masters: Daan Huizing klimt verder in klassement, waar Jorge Campillo de leiding pakt!