Reizen

Palheiro Golf viert 30 jaar van uitmuntendheid in Madeira

Palheiro Golf viert drie decennia als een van de opkomende golfbestemmingen in Europa, waarbij 2023 het 30-jarig jubileum markeert sinds de opening van de door Cabell B. Robinson ontworpen baan voor het publiek.

Het jubileum werd gevierd met een openbare presentatie en een galadiner op vrijdag 13 oktober en een jubileumtoernooi de volgende dag. De gerenommeerde chef-kok André Magalhães, die samen met de chef-kok van Palheiro Golf, Gonçalo Bota, een viergangenmaaltijd bereidde, was aanwezig.

Verscholen op het idyllische eiland Madeira heeft Palheiro Golf een welverdiende reputatie opgebouwd dankzij de uitdagende baan, eersteklas faciliteiten en uitzonderlijke gastvrijheid. Enkele baanverbeteringen zijn al in uitvoering om dit mijlpaal te herdenken.

Na recente verbouwingen aan het clubhuis heeft de club aangekondigd dat er een uitgebreid bunkerrenovatieprogramma (te voltooien in het voorjaar van 2024) komt, gevolgd door verdere uitbreiding van het netwerk van karrenpaden.

De lay-out van Palheiro Golf is een juweel in de schitterende portfolio van de geprezen ontwerper Robinson, een van de meest gevierde golfarchitecten van zijn generatie. De lay-out is nauwgezet ontworpen om een uitdagende maar plezierige golfervaring te bieden te midden van het weelderige landschap van Madeira en panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Bij de baan hoort een scala aan luxe voorzieningen, waaronder een stijlvol clubhuis en het befaamde ‘Vista Balancal’ restaurant.

Gedurende zijn geschiedenis heeft de locatie zich toegelegd op het behoud van de natuurlijke schoonheid van Madeira. Duurzaamheidsinitiatieven die door de club zijn geïmplementeerd, omvatten een drastische vermindering van chemicaliën zoals meststoffen en pesticiden, de introductie van meer inheemse planten en bomen en herziene irrigatiesystemen.

Jonathan Fletcher, voorzitter van Palheiro Golf, zei: “We zijn enorm trots om deze significante mijlpaal in onze geschiedenis te bereiken. Palheiro staat al drie decennia symbool voor kwaliteit en duurzaamheid, en we kijken ernaar uit om onze reis van uitmuntendheid nog vele jaren voort te zetten.”

Het is een druk jaar geweest voor Palheiro Golf, dat in april de nieuwste editie van de populaire Palheiro Gardens Classic organiseerde en in mei de Coral Nations Cup.

Terwijl Palheiro Golf zijn 30-jarig jubileum viert, worden golfliefhebbers van over de hele wereld uitgenodigd om dit iconische eiland en zijn drie banen te ervaren met de Madeira Island Golf Passport, waarmee gasten tegen een uitzonderlijke prijs kunnen spelen op Palheiro Golf en Clube de Golf Santo da Serra. Een ronde op Porto Santo Golfe, op korte afstand met de veerboot, kan worden toegevoegd om de ultieme golfvakantie in Madeira te creëren.

Voor meer informatie over Palheiro Golf en de viering van het 30-jarig jubileum, bezoek https://www.palheironatureestate.com/palheiro-golf.html

Voor verdere informatie over Madeira, ga naar www.visitmadeira.com.

Over Madeira

Madeira. Behoort aan iedereen, is het consumentenmerk van het Madeira Promotion Bureau, dat tot doel heeft Madeira als toeristische bestemming te promoten bij consumenten en de reisbranche.

Madeira, ook wel bekend als ‘het eiland van de eeuwige lente’, ligt op slechts drieënhalf uur vliegen van Londen. Het beslaat 740 km² en heeft slechts 260.000 inwoners. Op dezelfde breedtegraad als Marokko heeft de Atlantische archipel een subtropisch klimaat, een rijke vulkanische bodem en een uniek ecosysteem. Het is een van de weinige plaatsen op aarde waar bananenbomen naast wijngaarden groeien.

Op ongeveer 1.000 km van het Europese vasteland – en slechts 500 km van het Afrikaanse continent – geniet Madeira van een opmerkelijk mild klimaat, met temperaturen die variëren van 25°C in de zomer tot 17°C in de winter, met zeer gematigde gemiddelde temperaturen en matige luchtvochtigheid.

In 1999 werd de archipel uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en zijn vijf gebieden tot natuurreservaten verklaard. Het Madeira Natuurreservaat beslaat twee derde van het hoofdeiland, waar ontwikkeling verboden is.

Het Madeira Golf Paspoort kost €360 en biedt vijf ronden golf op ofwel Clube de Golf do Santo da Serra of Palheiro Golf. Bovendien zorgen de banen voor gratis transfers van en naar het hotel.