Ladies Tour

Annika Sorenstam bevestigd als lid bij Augusta National

Annika Sorenstam wordt de eerste LPGA-professional die lid wordt van de Augusta National Golf Club, waar het lidmaatschap een van de meest begeerde erkenningen van succes is.

Annika Sorenstam, winnaar van tien LPGA-major kampioenschappen, is het nieuwste vrouwelijke lid geworden bij de Augusta National Golf Club, zo bevestigde voorzitter Fred Ridley op donderdag.

“Ik ken Annika al geruime tijd en ik denk dat ze een geweldige aanwinst zal zijn voor de club,” zei Ridley op donderdag voorafgaand aan het Asia-Pacific Amateur Championship. “Ik kan je vertellen, ze kan nog steeds spelen, en het was gewoon een genot om bij haar te zijn.”

Vrouwen mochten tot 2012 geen lid worden van de Georgia thuisbasis van The Masters.

Voormalig Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice en financieel expert Darla Moore waren de eerste vrouwen die lid werden van Augusta National.

“We hebben al enkele jaren vrouwelijke leden, en ik denk dat het ons tot een betere club heeft gemaakt. Ze zijn een integraal onderdeel van onze cultuur,” aldus Ridley.

Augusta National werd in 1932 opgericht als een mannenclub en begon in 1934 de Masters te organiseren.

Sorenstam werd de eerste vrouw die deelnam aan een PGA Tour-evenement sinds 1945 toen ze meedeed aan wat destijds bekend stond als de Bank of America Colonial.

Twintig jaar geleden demonstreerde en voerde vrouwenactiviste Martha Burk van de National Council of Women’s Organisations campagne tegen het gebrek aan vrouwelijke leden bij Augusta National.

Andere bevestigde vrouwelijke leden bij Augusta National zijn onder andere Heidi Ueberroth, medevoorzitter van Pebble Beach Co., voormalig president van USGA Diana Murphy, voormalig CEO van IBM Ginni Rometty en Ana Botin, uitvoerend voorzitter van de Santander Group.