DP World Tour

Spannende start in het Qatar Masters: Alleen Besseling weet ronde te voltooien

Update 27-10: 9.15: Daan Huizing heeft zijn ronde in 4-onder kunnen eindigen op vrijdagochtend. De 33-jarige Nederlander klom daarmee naar de gedeelde 17e plaats.

26-10: De Qatar Masters begon met een vleugje drama, met een zandstorm die de spelers aanvankelijk dwong om hun rondes op vrijdag te onderbreken. Maar zelfs de grillige natuur kon de opwinding op de golfbaan niet temperen. Scott Jamieson en Daniel Hillier stalen de show door voorlopig de leiding te delen met indrukwekkende rondes van zeven onder par, elk met slechts 65 slagen.

Het weer speelde ongetwijfeld een rol in de opening van dit toernooi, waarbij bliksem een verdere vertraging veroorzaakte en een handvol golfers, waaronder Daan Huizing en Darius van Driel, hun eerste ronde op vrijdag moesten voltooien.

Wil Besseling, daarentegen, liet zien dat hij vastberaden was om zijn 18 holes te voltooien, ondanks enkele hobbels op de weg. Met drie bogeys en drie birdies wist hij zijn score in evenwicht te houden en eindigde hij met een par. Hierdoor bevindt hij zich momenteel op een gedeelde 57e plaats.

Van Driel en Huizing hadden helaas minder geluk. Ze waren gestrand op hole 8 en hole 4, respectievelijk, en vonden zichzelf op +1 voor hun ronde.

Scott Jamieson (foto), die eerder twee wedstrijden, het Open de Espana en het Andalucia Masters, moest missen, begon het toernooi op een positieve noot. Op dit moment staat hij 119e in de algemene ranking, terwijl Van Driel en Besseling respectievelijk op de 133e en 153e plaats te vinden zijn.

Naast de opwinding rond Jamieson, leverden enkele andere golfers indrukwekkende prestaties. Titelverdediger Ewen Ferguson en mede-Schotten Robert MacIntyre en Stephen Gallacher, samen met de Spanjaard Santiago Tarrio, voltooiden allemaal rondes van 66 voordat het spel tijdelijk werd opgeschort vanwege de dreiging van bliksem.

MacIntyre, die opvalt als linkshandige en enkele belangrijke veranderingen in zijn team en uitrusting heeft doorgevoerd, presteerde vooral goed. Hij scoorde zes birdies en geen bogeys in zijn ronde van 66, ondanks de recente veranderingen in zijn spel.

Het belooft een boeiend toernooi te worden in Qatar, met zowel onvoorspelbaar weer als ongelooflijke golfprestaties. Het spel zal op vrijdag vroeg worden hervat, waarbij de helft van het veld nog steeds hun rondes moet voltooien. Wie zal de leiding nemen en wie zal verrassen in deze spannende editie van de Qatar Masters? De komende dagen zullen het onthullen.