golfvakantiesReizen

Belek (Turkije) is een geweldige golfbestemming, en golf ’s avonds met verlichting.

Wereldwijd zijn er vele mooie golfbestemmingen en Belek, gelegen aan de prachtige Turkse Rivièra, is er daar zeker een van. Met meer dan een dozijn fantastische golfbanen aan of nabij de kust ademt de regio Belek/Antalya golf, veel golf en nog eens golf. De top golfbanen in deze regio zijn allen van hoge kwaliteit, vanzelfsprekend uitstekend onderhouden en bieden een fraai uitzicht op de Middellandse Zee en het omringende landschap. Bekende golfprofessionals als Nick Faldo en Colin Montgomerie treden aldaar zeer verdienstelijk op als golfbaanarchitect. En wat denk je ervan om ’s avonds te golfen op een verlichte golfbaan ook dat kan in Belek als golfbestemming.


De ervaren Nederlandse golfreiziger zal bekende bestemmingen als Spanje, Portugal, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Italië geheel of gedeeltelijk al hebben mogen ervaren. Turkije past naadloos in dit illustere rijtje van uitstekende golfbestemmingen.  Belek heeft een mild klimaat, waardoor golfen het hele jaar door mogelijk is. De mensen zijn er uiterst vriendelijk en de kwaliteit en veelzijdigheid van de Turkse keuken staat buiten kijf. Turkisch Arlines maakt onderdeel uit van de Star Alliance Group (alliantie van samenwerkende luchtvaartmaatschappijen) en is meerdere keren verkozen tot beste luchtvaartmaatschappij van Europa.

Aan deze Turkse Rivièra zijn er vele 5-sterren resorts waarvan sommigen zelfs een eigen golfbaan hebben.

Neem bijvoorbeeld het all-inclusive Cornelia Diamond Golf Resort & Spa.

Op slechts 35 minuten van de luchthaven van Antalya, ontvouwt zich deze oase van luxe en golf van wereldklasse. Het resort is fraai geïntegreerd in de omringende natuur, met een breed scala aan voorzieningen, van verfijnde restaurants tot verfrissende spa-faciliteiten. De keuken biedt een keur aan smaken, met 9 à la carte restaurants die alles serveren, van Turkse delicatessen tot internationale culinaire lekkernijen.

De Cornelia Golf Club, met de 27-holes wedstrijdbaan, wordt beschouwd als een van de top golfbanen in Turkije. De golfbaan, ontworpen door Sir Nick Faldo onderscheidt zich door zijn adembenemende ontwerp en indrukwekkende lay-out. De golfbaan is verdeeld in drie sets van 9 holes: The King Course, The Queen Course en The Prince Course, elk met hun eigen unieke uitdagingen en landschap.

De banen zijn ingebed in de prachtige natuurlijke omgeving van de regio en elke hole is omgeven door pijnbomen en eucalyptus bomen. De fairways zijn breed en uitnodigend, maar zijn niet eenvoudig te bespelen vanwege de strategisch geplaatste bunkers en meren. De holes zijn behoorlijk gevarieerd mede door het grote aantal doglegs, de greens zijn snel en sommige ook nog eens behoorlijk geonduleerd.

De Signature Hole van de golfbaan is de16e op de King Course, een spectaculaire par-3 met een eiland green. Deze hole is zowel visueel indrukwekkend als uitdagend. Een par maak je niet zomaar maar als het lukt wees er trots op!

Als je in de gelegenheid bent speel dan ook op Carya Golf !

De Carya Golf Club, behorend bij het Hotel Regnum Carya Golf & Spa, is ontworpen door de internationaal gerenommeerde golfbaanarchitecten Thomson Perrett & Lobb en staat bekend om zijn kenmerkende ontwerp met pijnbomen en bunkers. De holes zijn weids opgezet, er is voor elk niveau golfer meer dan voldoende uitdaging bij de teeshots. Ook hier is het onderhoud van het hoogste niveau waarbij er veel aandacht is voor elk detail van tee tot green! De redelijk grote greens zijn absoluut eerlijk en snel. De Carya Golf Club is meerdere keren host geweest voor grote internationale toernooien waaronder ook de European Tour Rolex Series, de premium categorie van de European Tour (tegenwoordig de DP World Tour). Het moderne clubhuis is een beleving op zich; groots, indrukwekkend, een weelderige klassieke golf-inrichting en alle denkbare faciliteiten in optima forma!

Maar op Carya Golf Club is de ‘eyecatcher’ natuurlijk de fantastische ervaring om ’s avonds op de verlichte baan onder een donkere sterrenhemel te spelen! Een ervaring om nooit te vergeten.

Nog een parel aan de Turkse Rivièra; de Cullinan Golf Club

De golfbaan van Cullinan Golf Club is ontworpen door Peter Matkovich, eveneens een gerenommeerde golfbaanarchitect. De baan kenmerkt zich door zijn uitdagende lay-out met strategisch geplaatste bunkers, waterhindernissen en vooral mooie glooiende fairways die golfers van alle niveaus uitdagen. Het landschap rondom de golfbaan is adembenemend, met uitzicht op de bergen en de Middellandse Zee.

Hole 2 is een korte maar lastige par 3, het biedt een fraai uitzicht op het omliggende landschap en vereist een strak en recht teeshot om de green te bereiken. Hole 13, een par 5, is een van de langere holes op de baan en biedt spelers de kans om hun afstand te laten zien. Het uitzicht op de omringende natuur en de bergen is hier werkelijk adembenemend. De 18e is ook een architectonisch hoogstandje. Met uitzicht op het clubhuis is deze ‘finishing hole’ een mooie gelegenheid om in stijl te eindigen maar biedt ook de kans om met wat lef nog net die spannende matchplay-partij winnend af te sluiten.

Of een hole mooi is, is vaak afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en hoe goed je op die specifieke hole presteert. Wat voor de ene golfer een favoriete hole is, kan voor een andere golfer het tegenovergestelde zijn. Het beste is om de Cullinan Golf Club zelf te ervaren en je eigen favoriete holes te ontdekken tijdens een heerlijk rondje golf.

Avondgolf op de verlichte Montgomerie Maxx Royal

De Montgomerie Maxx Royal Golf Club is ook een van die ‘moet je echt een keer spelen’ golfbanen als je een golfvakantie viert in Belek, Turkije’. Het is een spectaculaire golfbaan ontworpen door Colin Montgomerie zelf. De baan is strategisch ontworpen met glooiende fairways, aardig wat waterhindernissen, bunkers en lokale vegetatie aan weerszijden van de holes. Deze golfbaan is in 2019 host geweest van het European Tour’s Turkish Airlines Open. Leuk om te weten dat ook die topprofessionals hier een daar een drieputt en bogey hebben gemaakt (niet zo vaak als wij, welwillende amateurs, maar toch)! Het onderhoud van de baan is werkelijk onberispelijk, zo fraai! Golfers van elk niveau kunnen hier flink aan de slag voor 18 verschillende uitdagingen. Het helpt een beetje dat de greens elke bal goed weten op te vangen (dikke viltlaag). Het zorgt voor diepe pitchmarks die natuurlijk bij aankomst op de green als eerste gerepareerd worden.

Als je ’s avonds speelt zorgen de ‘114 floodlit poles’ op de laatste 9 holes van de baan voor een prachtig feeëriek lichtschouwspel! Het is werkelijk bijzonder om dat een keer mee te maken en is de trip naar Belek op zich al waard. De afstanden naar de greens lijken door dit lichtschouwspel wat langer dan ze in feite zijn, best apart en je went er snel aan.

De baan is al fantastisch en het spelen in de avond voegt een extra dimensie toe die je lang zal blijven onthouden. De prijs van de greenfee blijft overigens overdag als ’s avonds hetzelfde.

Last but not least ‘de uitsmijter’: Antalya Golfclub (PGA Sultan)

De PGA Sultan is volgens velen en ook volgens de rankings de mooiste baan van Belek. Het is een prachtige golfbaan die wordt gekenmerkt door zijn uitdagende karakter en adembenemende natuurlijke schoonheid. Deze golfbaan heeft alles wat golfers zich kunnen wensen. Het karakter van de PGA Sultan Golfbaan wordt gevormd door een ontwerp dat zowel uitdagend als eerlijk is. De baan is ontworpen door de bekende golfbaanarchitect David Jones in samenwerking met European Golf Design en is gastheer geweest van prestigieuze toernooien, waaronder de European Tour Final in 2012.

Op de helft van de holes vind je waterhindernissen en let ook op de potbunkers aan weerszijden van de fairways en de glooiende greens. Ook deze baan is een serieus uitdagende ervaring voor golfers van alle niveaus, waarbij nauwkeurigheid en strategie van essentieel belang zijn.

Wat de PGA Sultan Golfbaan echt opmerkelijk maakt, is de natuurlijke schoonheid die de baan omringt. De baan is omgeven door weelderig groen en pijnbomen, en het uitzicht op de Taurusbergketen in de verte voegt een schilderachtig element toe aan de ervaring. De Middellandse Zee ligt ook in de buurt, wat zorgt voor een prachtig uitzicht op het water vanaf sommige holes. Het is dan ook een van de meest gewaardeerde golfbanen in Belek en een must-visit voor elke golfliefhebber.

McThoth