PGA Tour

Carl Yuan en Austin Eckroat pakken de leiding in Sony Open

HONOLULU – Carl Yuan had de tijd van zijn leven op de Sony Open in Hawaii. Niet alleen stond zijn naam bovenaan het leaderboard na zijn tweede ronde op vrijdag, maar hij was ook dolblij gewoon in Hawaii te zijn om zijn PGA TOUR-seizoen te beginnen. Ook Austin Eckroat eindigde met 9-onder bovenaan.

In november eindigde Yuan op de 126e plaats in de FedEx Cup met slechts één punt teveel zou hij er niet bij zijn in het seizoen 2024.  Hij zou  zijn kaart terug kunnen verdienen via de PGA TOUR Q-School, maar dankzij een onverwachte wending met Jon Rahm, die werd geschorst, klom Yuan naar de 125e plaats. Zo verdiende hij zijn volledige kaart en kreeg hij de kans om deel te nemen aan de Sony Open. Zijn indrukwekkende ronde van 5-onder 65 op vrijdag plaatste hem aan de leiding.

“Ik was dolenthousiast”, zei Yuan. “Het geeft me een kans om te verbeteren en beter te worden.”

Met 9-onder 131 namen Yuan en Eckroat met één slag een voorsprong op de 50-jarige Stewart Cink. Het was een interessante dag met golfers zoals Cam Davis en Ben Griffin, nu gedeeld vierde, die ups en downs beleefden. Keith Mitchell maakte zelfs een indrukwekkende eagle putt van bijna 15 meter. De wind was wat afgenomen, wat meer spelers de kans gaf om bij te komen.

Yuan’s rookiejaar was een strijd, maar hij redde zichzelf in de herfst en verdiende dus zijn volledige status. Hij speelde zelfs een oefenronde in de regen met zijn vrouw als caddie voordat hij hoorde dat hij in het toernooi zat vanwege Rahm’s schorsing.

Terwijl Cink zich ontspannen voelt en gewoon goed wil spelen, kijken ook Keegan Bradley en Harris English positief naar hun positie in het toernooi.

Kortom, het was een opwindende dag vol wendingen en kansen op de groene fairways van Hawai.

Cam Davis leidt met overtuiging na indrukwekkende openingsronde bij Sony Open in Hawaï