PGA Tour

Cam Davis leidt met overtuiging na indrukwekkende openingsronde bij Sony Open in Hawaï

In een krachtige vertoning heeft de Australier Cam Davis de leiding genomen in de PGA Tour’s Sony Open in Hawaï, gehouden op de adembenemende golfbanen van Honolulu. Na de eerste ronde staat Davis op indrukwekkende acht onder par, waarmee hij een solide voorsprong van twee slagen heeft opgebouwd.

Terwijl de Engelsman Aaron Rai op een respectabele derde plaats staat met vijf slagen onder par, liet Davis zich opmerken door zijn vastberadenheid en bekwaamheid op de Waialae Country Club. Zijn prestatie op de golfbaan, geplaagd door een krachtige wind van bijna 50km per uur, getuigt van zijn professionaliteit en focus.

Davis deelde na zijn ronde zijn gedachten: “Toen ik op de eerste tee stond en staarde in die sterke wind, dacht ik bij mezelf: ‘Vandaag zijn pars goed.’ Maar wat er daarna gebeurde, overtrof mijn verwachtingen.”

De 28-jarige Australiër maakte indruk met vijf birdies op zijn laatste zes holes, wat hem de welverdiende voorsprong opleverde voordat het spel voor de nacht werd opgeschort. Zijn ronde van acht onder par 62 was een vurig startsein voor het PGA Tour-seizoen van 2024.

Op het leaderboard zien we ook de AmerikaanTaylor Montgomery (64 slagen) tweede en de Engelsman Aaron Rai, de Duitser Stephan Jaeger en de Amerikanen Austing Eckroat en Webb Simpson op de derde plaats, slechts drie slagen achter de leider. De verdedigende kampioen Si Woo Kim, samen met de wereldranglijsttoppers Matt Fitzpatrick en Brian Harman, hebben nog terrein te winnen.

Het verhaal van Davis, die slechts één overwinning behaalde in 131 eerdere PGA Tour-starts, inclusief zijn opmerkelijke prestatie op het PGA Championship van 2023, benadrukt zijn vastberadenheid en groei als golfprofessional.

Met 19 spelers die hun ronde nog moeten voltooien, belooft de tweede dag van de Sony Open een opwindende voortzetting te worden. We kijken uit naar meer spectaculair golfspel en hopen opnieuw getuige te zijn van de schittering van Cam Davis terwijl hij zijn weg baant naar mogelijk nog meer glorie op de golfbaan van Hawaï.