DP World Tour

Dubai Invitational: Rory McIlroy leidt met een quadruple bogey en Joost Luiten komt dichterbij!

Joost Luiten had de laagste ronde op het Dubai Creek Resort samen met Jeff Winther. De Nederlander maakte dit keer zes birdies en had maar 1 bogey in zijn ronde. Met 71 en 66 slagen klom Luiten naar de gedeelde 10e plaats en heeft hij met 5-onder slechts 5 slagen achterstand op de leider Rory McIlroy.

McIlroy maakte een ronde van één onder par (70) op vrijdag bij de Dubai Invitational, ondanks een quadruple bogey zeven op de achtste hole; Tommy Fleetwood staat drie slagen achter de leider; bekijk de derde ronde vanaf 7.30 uur op vrijdag live op Sky Sports Golf.

De voorsprong van de Noord-Ier had veel groter kunnen zijn, als het zo was geweest dat hij geen zeven slagen nodig had op de par-drie achtste hole, waar de nummer 2 van de wereld twee keer in het water belandde.

McIlroy reageerde vastberaden op de enige verloren slagen van zijn eerste twee rondes op het Dubai Creek Resort, maakte drie birdies op de back nine en eindigde één onder par voor de ronde en klom naar 10 onder par voor het toernooi.

De Deen Jeff Wintherhad een ronde van vijf onder par (66) om de tweede plaats te delen met de Duitser Yannik Paul, terwijl McIlroys Ryder Cup-teamgenoot Tommy Fleetwood deel uitmaakt van een groep van vijf spelers op zeven onder.

“Als ik kijk naar de andere 17 holes die ik speelde, speelde ik opnieuw heel, heel goed, sloeg zeker wat goede ijzers en speelde ik niet al te verschillend van de manier waarop ik gisteren speelde,” zei McIlroy.

“Ik maakte misschien gisteren een paar meer putts, maar de omstandigheden werden een beetje lastiger, de wind wakkerde aan, de greens waren stevig.

Het toernooi omvat een 72-holes strokeplay-toernooi gespeeld naast een driedaags pro-am teamevenement, zonder cut en alleen de professionals spelen op zondag.

Na een opening met een 66, moest Fleetwood, die zijn ronde begon vanaf de 10e hole, ook geduldig zijn nadat twee bogeys betekenden dat hij terrein had verloren bij de turn.

De Engelsman eindigde sterk met drie birdies in zijn laatste zes holes om de ranglijst te beklimmen en zich te vestigen als de meest opvallende uitdager van McIlroy voor het weekend.

De Engelsman Jordan Smith is ook onderdeel van de groep op -7, samen met de Deen Thorbjorn Olesen en het Zuid-Afrikaanse duo Thriston Lawrence en Zander Lombard.

Joost Luiten start met par en Rory McIlroy neemt leiding in Dubai