PGA Tour

Camilo Villegas behaalt zijn eerste PGA Tour overwinning sinds 2014

Camilo Villegas heeft met opeenvolgende rondes van 65 slagen in het weekend zijn eerste overwinning op de PGA Tour sinds 2014 behaald. Met een dramatische overwinning op de Butterfield Bermuda Championship kwam Villegas als winnaar uit de strijd na een negen jaar durende droogte op de PGA Tour.

Villegas sloeg een laatste ronde van 66 slagen op de Port Royal Golf Course om te eindigen op 24 onder par, twee slagen voor op Noren en drie slagen voor op de Duitser Matti Schmid, die derde werd.

De 41-jarige Villegas keek naar de lucht nadat hij op de 18e hole par maakte om zijn vijfde PGA Tour-titel veilig te stellen, zijn eerste sinds 2014 en ook de eerste sinds het overlijden van zijn 22 maanden oude dochter Mia aan kanker in juli 2020.

“Het is moeilijk om het nu onder woorden te brengen, maar wow, wat een rit, man,” zei Villegas. “Ik hou van dit spel, dit spel heeft me zoveel geweldige dingen gegeven, maar in het proces schopt het je kont. Het leven heeft me zoveel geweldige dingen gegeven en in het proces schopt het ook mijn kont.

“Ik wil gewoon iedereen bedanken die me tijdens deze reis heeft gesteund. Ik moet vorige week 500 sms’jes hebben gekregen en ik heb niet eens het golftoernooi gewonnen. Ik voelde de energie, het bleef zich opbouwen. Ik geloof in energie en ik heb mijn kleintje daarboven ernaar kijken, glimlachend – ze is waar ze moet zijn na een lange strijd.”

Villegas begon de laatste dag een slag achter Noren, maar nam de leiding met vier birdies in een reeks van vijf holes vanaf de derde hole. Zijn medespeler annuleerde opeenvolgende birdies vanaf de zesde met opeenvolgende bogeys rond de bocht.

Noren kwam weer binnen één slag van de leiding na een birdie op de 12e en sloot zich aan bij zijn medespeler door voordeel te halen uit de par-4 15e hole. Villegas produceerde echter een sensationele up-and-down om te birdien op de par-5 17e hole en nam een voorsprong van twee slagen naar de laatste hole.

Een afsluitende par bezorgde Villegas zijn eerste overwinning sinds de Wyndham Championship van 2014 en volgt op de tweede plaats van vorige week bij het World Wide Technology Championship, met het succes dat hem een tweejarige vrijstelling op de PGA Tour oplevert.

Noren plaatste een ronde van drie onder par (68 slagen) en Schmid claimde de derde plaats dankzij een laatste ronde van 67 slagen. Carl Yuan pakte de vierde plaats met 20 slagen onder par, voor Ryan Moore en voormalig Masters-kampioen Adam Scott.

Wat staat er nu op het programma? De PGA Tour gaat nu naar Georgia voor de RSM Classic, het laatste evenement van de FedExCup Fall.

PGA Tour: Alex Noren behoudt één slag voorsprong na derde ronde van PGA Tour’s Bermuda Championship