PGA Tour

PGA Tour: Alex Noren behoudt één slag voorsprong na derde ronde van PGA Tour’s Bermuda Championship

Alex Noren redde zich op zijn laatste twee holes, één met een birdie om de leiding te heroveren en nog een voor par om een vier-onder 67 te voltooien en een voorsprong van één slag te behouden op het Bermuda Championship. Hij gaat op jacht naar zijn eerste overwinning op de PGA Tour en zijn eerste wereldwijde zege sinds het Franse Open in 2018, het jaar waarin de Zweed ook deelnam aan de Ryder Cup.

“Dit is waar je van droomt, de kans hebben om te winnen en bovenaan te staan in de laatste groep op een zaterdag, zondag.” ” Ik heb er vandaag echt van genoten,” zei Noren.

“Ik begon misschien een beetje koud, maar ik speelde goed genoeg om uiteindelijk die vier onder te halen.” “Ik ben erg blij, blij daarmee en blij om nog steeds aan kop te staan.”

Villegas sloeg een lange ijzer naar ongeveer 3.5 meter om een twee-putt birdie op de par-5 17e op te zetten en kortstondig gelijk te staan met Noren. Villegas eindigde met een par voor een ronde van 65 en zal voor de tweede opeenvolgende week in de laatste groep staan.

Ryan Moore kwam tekort bij de green op de 17e en zag de bal een steile helling afrollen naar het rough, waardoor een zeker birdie kans hem werd ontnomen. Hij schoot 67 en stond twee slagen achter, samen met Matti Schmid uit Duitsland, die vijf opeenvolgende birdies maakte op de front nine en zijn ronde afsloot met een eagle en een birdie voor een 65. Moore staat nu nog op nummer 140 en Schmid op nummer 148 in de algemene ranking.

Noren sloeg een handige pitch vanaf de helling van rough achter de 17e green naar 60 cm van de cup voor birdie. Nog indrukwekkender was zijn par op de 18e. Zijn approach kwam tekort en rolde een steile helling af terug naar de fairway. Hij sloeg een pitch die op nog geen meter van de hole eindigde en een zekere par.

Noren stond op 19 onder par en heeft zijn laatste 40 holes zonder bogey gespeeld. Noren maakte drie birdies in een reeks van vijf holes rond de turn en voegde daar enkele goede par-putts aan toe.

“Morgen gaan er veel jongens mij achtervolgen, dus er zullen lage scores zijn,” zei Noren.

De drie dichtstbijzijnde achtervolgers kwamen naar het Bermuda Championship om hun volledige PGA Tour-kaarten voor volgend jaar veilig te stellen.

Villegas stond op nummer 223 tot een tweede plaats in Mexico vorige week hem binnen de top 150 bracht, en nu heeft hij kans om in de top 125 te komen. Het PGA Tour-seizoen eindigt volgende week.

“Drie dagen, nog één, we moeten hetzelfde blijven doen en we zullen zien wat er gebeurt,” zei hij.

“Het is enorm belangrijk voor me in mijn positie,” zei Schmid. “Ik sta nu op 148 op de FedEx-lijst. Ik moet blijven doen wat ik doe en heb nog één goede finish nodig.”

Butterfield Bermuda Championship: Alex Noren behoudt twee slagen voorsprong na tweede ronde op Port Royal