ALPS Tour

Brandon Kewalramani wint de Alps de Andalucía: Vince van Veen gedeeld 4e

De Amerikaan Brandon Kewalramani is de winnaar van het ALPS de Andalucia. Deze week won hij zijn tweede Alps Tour-titel van het seizoen op de 2024 Alps de Andalucía met een driedaagse score van 12-onder par. Slechts 1 slag terug met 11-onder par eindigde de Ier Robert Moran op de tweede plaats. Op de 3e plaats met 10-onder par eindigde de Italiaan Flavio Michetti.

De Nederlander Vince Van Veen sloot het toernooi af op de 4e plaats met een driedaagse score van 9 onder par, en de Spaanse amateur Albert Boneta en Adam Brady uit Australië eindigen op de 5e plaats met een score van 8 onder par.

Van Veen ging de derde en laatste dag rond in 65 slagen. Bob Geurts, de tweede Nederlander die de cut wist te halen, eindigde met 70 slagen het toernooi en 2-onder gedeeld 19e.

In de algemene ranking van de ALPS Tour is Van Veen naar plek zeven gegaan. Geurts staat daar 41e.

De 25-jarige Kewalraman won zijn 2e Alps Tour titel van het seizoen op de 2024 Alps de Andalucía. Na ronde 2 van gisteren ging hij aan de leiding en vandaag schoot hij een 3 onder par 67 om het toernooi af te sluiten met een totaal van 12 onder par. In zijn laatste ronde maakte hij 3 birdies op de eerste negen en daarna nog 2 birdies en 2 bogeys op de tweede negen. Dit is zijn 1e jaar op de Alps Tour en in mei won hij al de Alps de Roquetas de Mar, die op slechts 145 km van de locatie van deze week werd betwist.

Na zijn tweede overwinning grapte Kewalramani: “Ik denk dat ik kan zeggen dat ik beide weken goed heb gepresteerd vanwege het mooie weer, maar nee, eerlijk gezegd zag ik veel overeenkomsten in de greens, zowel deze week als op de andere locatie. De greens waren erg korrelig, maar ik vond dat ze erg goed rolden. Ik wist dat als ik vertrouwen had en mijn lijnen vertrouwde, ik ze kon maken. Het was gewoon een week waarin ik me over het algemeen heel zelfverzekerd voelde. Alle aspecten van mijn spel waren erg solide en met deze overwinning is het een geweldige manier om de week af te sluiten.” Hij is enthousiast over zijn deelname aan het evenement van volgende week: “Ik zal volgende week zeker van de partij zijn en ik ben enthousiast om weer mee te doen hier in Spanje.” Met de overwinning van vandaag heeft Kewalramani dit seizoen 2 titels verdiend en als hij in het seizoen 2024 nog een evenement wint, zou hij meteen de status van speler op de Challenge Tour krijgen.

De 24-jarige Ier Moran had een laatste ronde van 6-onder par, 64 om het toernooi af te sluiten op de 2e plaats op slechts 1 slag van de winnende score met een driedaags totaal van 11 onder par. Hij maakte 5 birdies en 1 bogey op de eerste negen en daarna nog 3 birdies en 1 bogey om zijn ronde af te sluiten.

Na de 2024 Alps de Andalucía gaat in de Alps Tour Order of Merit de Franse Benjamin Kedochim nog steeds aan de leiding met 20.196,75 punten. De winnaar van deze week, Brandon Kewalramani uit de Verenigde Staten, gaat naar de 2e plaats met 17.426,81 punten. Een andere tweevoudige winnaar dit seizoen, Théo Boulet uit Frankrijk, staat nu op de 3e plaats met 15.531,75 punten.

Kewalramani en Michetti leiden na 2e ronde van de Alps de Andalucía: Vince van Veen beste Nederlander