Pro Golf Tour

Gugler wint en promoveert naar de Challenge Tour: Michael Wedema beste Nederlander

Michael Wedema beste Nederlander

Cédric Gugler demonstreerde opnieuw zijn grote speelklasse en indrukwekkend goede vorm in het Gradi Polish Open van Emeralld. Onder eersteklas omstandigheden op de parkbaan van de Gradi Golf Club bij Wroclaw bracht de Zwitser vrijdag veilig aan de leiding die hij had verdiend door twee uitstekende ronden van 61 naar de laatste ronde.

Michael Wedema eindigde als beste Nederlander met een gedeelde zesde plaats en 17-onder. Nordin van Tilburg en Dario Antonisse werden met 16-onder gedeeld negende en Aydan Verdonk met 9-onder 28e. Rodi Vlasveld was de laatste Nederlander die de cut wist te halen, hij eindigde uiteindelijk met 6-onder gedeeld 40e. Mike Toorop (-5), Koen Kouwenaar (-4), Michel van Zijl (-1), Jim Woudenberg en Mike Korver (par), amateur Gavin de Gelder (+2) en Floris de Haas misten de cut en de laatste trok zich terug uit het toernooi.

In de algemene ranking van de Pro Golf Tour staat Verdonk met een vijfde plek nog steeds met een half been in de Challenge Tour.  Antonisse is hem met een zevende plek al aardig genaderd.

De 24-jarige Gugler begon de laatste ronde met een birdie op hole 1 en breidde zijn voorsprong uit door nog drie slagen te winnen op de eerste negen. Hoewel een bogey op de 14e hole een volledig bogey vrije toernooiweek in Polen verhinderde.

Tijdens de derde en laatste ronde waren er nog eens negen birdies. Uiteindelijk, na zijn 62 in de finale, verhoogde hij zijn totaalscore naar een indrukwekkende 26-onder par, deze winnende score op een toernooi op de Pro Golf Tour is in lange tijd niet zo laag geweest.

“Dit zijn de momenten die al het harde werk de moeite waard maken”, aldus de winnaar van de winnaarscheque ter waarde van 5.000 euro. “Ik heb jarenlang met mijn problemen gezeten, maar ik ben ermee doorgegaan en het is mooi om te zien dat het werk nu vruchten afwerpt. Ik ben dolgelukkig – en vooral heel tevreden met mijn houding op het veld.”

Promotie naar de Challenge Tour

Voor Gugler, die thuis traint bij de Golf & Country Club in Zürich, zou het meesterwerk voorlopig ook zijn laatste optreden op de Pro Golf Tour kunnen zijn. Na zijn overwinningen op de Allegria Open in maart en meest recentelijk op The Iron Duke Belgian Open, staat de derde overwinning van het seizoen in Polen synoniem met onmiddellijke promotie naar de Challenge Tour. De nieuwe nummer één van de Order of Merit heeft echter nog niet nagedacht over hoe de toernooiplanning er de komende weken uit gaat zien. “Ik ga het nu even vieren en genieten. Dan zien we wel wat er verder gebeurt.”

De Zwitsers hadden lovende woorden over de 18 holes op de Gradi Golf Club. “Het is niet het langste parcours, maar wel heel gevarieerd. Je moet goed nadenken waar je de bal moet slaan.” Het team rond eigenaar Krzysztof Gradecki (vader van Challenge Tour-speler Mateusz Gradecki) slaagde er opnieuw in om de 18 holes perfect voor te bereiden op de toernooiweek.

Yente van Doren (België) en Jean Bekirian (Frankrijk) deelden de tweede plaats, zeven schoten achter de winnaar. Plezierig voor van Doren: De nummer vier van de seizoensranglijst verzekerde zich (dankzij de betere dagelijkse prestatie ten opzichte van Bekirian) van een van de twee startplaatsen bij de Challenge Tour-stop in Polen (Rosa Challenge Tour) eind augustus.

Na een korte pauze komen de toppers van de Pro Golf Tour weer in actie in Duitsland. Vanaf 22 juli staat de Fairway Labs Open in de Country Club Schloss Langenstein op het programma.