ALPS Tour

Kewalramani en Michetti leiden na 2e ronde van de Alps de Andalucía: Vince van Veen beste Nederlander

Brandon Kewalramani - Alps de Roquetas de Mar Club de Golf Playa Serena Roquetas de Mar - Almería (Spain) 31/05/24 @AlpsTourGolf Ph: Federico Capretti alpstourgolf.com

Na twee ronden van de 2024 Alps de Andalucía gaan de Amerikaan Brandon Kewalramani en de Italiaan Flavio Michetti aan de leiding met een totaal van 9-onder par. Op een gedeelde derde plaats met 6-onder par: Manuel Morugan en Adam Brady. Op de gedeelde vijfde plaats met 5-onder par staan Robert Moran, Nicolas Muller en Ruben Lafuente Montesa.

De Nederlander Vince van Veen staat met 4-onder op 5 slagen afstand van de twee leiders. Bob Geurts wist de cut te halen met 2-onder en de amateurs Rick Hessing en Thom Hoetmer misten de cut op 1 en 7 slagen,

Het was weer een prachtige dag bij Aguilón Golf, gelegen in Pilar de Jaravia, Pulpi, Almería in Spanje, voor de tweede ronde van de 2024 Alps de Andalucía. Het spel begon om 8:00 uur lokale tijd vanaf hole 1 en 10, waardoor de spelers konden profiteren van perfect weer en goede omstandigheden. Dit jaar vieren we de 12e editie van het toernooi.

De winnaar van de 2024 Alps de Roquetas de Mar, de 25-jarige Brandon Kewalramani gaat nu gelijk aan de leiding naast de leider van de eerste ronde van het toernooi, Flavio Michetti. Dit is zijn eerste jaar dat hij meedoet aan de Alps Tour en hij wil zijn solide prestaties voortzetten. Kewalramani liet op zijn openingsronde van 3 onder par, 67, een 6 onder par, 64 volgen. In de tweede ronde maakte hij 5 birdies en 1 bogey op de eerste negen holes en voegde vervolgens 1 eagle, 1 birdie en 1 bogey toe op de laatste negen.

Na zijn fantastische ronde van 6 onder par zei Kewalramani: “Vandaag was natuurlijk geweldig, de wind was vanochtend gaan liggen waardoor ik wat dichterbij kon slaan, maar eerlijk gezegd kwam mijn score pas op de laatste negen holes. De greens rollen echt goed, dus ik wist dat als ik mezelf kansen zou geven, ik ze zou kunnen benutten. Ik chipte in op hole 16, wat mijn zevende hole van de dag was, wat een enorme positieve impuls gaf. Daarna gaf ik mezelf kansen en begonnen de putts te vallen.” Kewalramani won de 2024 Alps de Roquetas de Mar slechts ongeveer 145 km van deze week’s locatie, “Het is hier prachtig, het weer is geweldig, het eten is geweldig en ik geniet echt van mijn tijd hier. Dat zet me in een goede stemming om te concurreren. Aguilón Golf is cool, het ontwerp is heel interessant. Ik ben blij dat we hier konden spelen, ik hoorde dat het de eerste keer is dat de Alps Tour hier komt, maar het is een geweldige baan. Het is een leuke en interessante baan. Ik wil de baan en de greenkeepers echt bedanken dat we op een golfbaan in zo’n geweldige staat konden spelen.” Met de kans om morgen zijn tweede titel te verdienen, wil hij: “in mijn eigen wereld blijven daarbuiten. Ik wil gefocust blijven, één schot tegelijk, en dan optellen aan het einde. Zodra ik dat doe, zie ik wel waar dat me brengt.”

De 20-jarige Flavio Michetti, bleef aan de leiding samen met Kewalramani na de tweede ronde van de 2024 Alps de Andalucía met een totaal van 9-onder par. Hij maakte een 3 onder par, 67, met 4 birdies en 1 bogey. Michetti presteert goed sinds het begin van het seizoen en hoopt zijn eerste Alps Tour-titel te behalen. Vorige week had Michetti de kans om mee te doen aan de Italiaanse Open en hij koestert de leermogelijkheid die hij daar had. Na zijn tweede ronde zei Michetti: “Vandaag had ik een goede start, maar op mijn eerste negen holes kon ik geen birdieputts maken. Ook maakte ik op hole 9 een drieputt vanaf ongeveer 4 meter, wat een beetje frustrerend was. Toen ik aan de tweede negen begon, miste ik een paar korte birdieputts, maar tegen het einde van de tweede negen sloeg ik een paar echt goede approaches en dat stelde me in staat om mijn ronde af te sluiten met een score van 3 onder par. Over het algemeen was het een dag waarop mijn putter me een beetje in de steek liet.” Hij voegde eraan toe dat hij Aguilón Golf weer in zeer goede staat vond, “we begonnen de dag met nauwelijks wind en naarmate de ronde vorderde, nam de wind toe.” Vooruitkijkend naar de laatste ronde van morgen, zei Michetti dat hij “geen verwachtingen heeft, ik wil niet op de zaken vooruitlopen. Ik zal schot voor schot denken en zien wat er na de ronde gebeurt als het genoeg zal zijn.”

In totaal haalden 49 spelers de cut gehaald, die was vastgesteld op 141 (+1).

De laatste ronde van de 2024 Alps de Andalucía begint om 8:00 uur lokale tijd vanaf hole 1 en 10. De laatste groep start om 9:28 uur lokale tijd vanaf hole 1. In geval van een gelijke stand na 54 holes, zal een sudden-death play-off de winnaar bepalen.

De winnaar van de 2024 Alps de Andalucía gaat naar huis met €5.800,00 en 6.525 Order of Merit-punten.