BMW X6 voor hole-in-one op KLM Open

24-07-2008-klmo2008bmw.jpg

24-07-2008-klmo2008bmw.jpgEen auto van ruim 80.000 euro voor één mooie slag

Amsterdam – Tijdens het KLM Open zet BMW traditiegetrouw een droomauto in voor de eerste hole-in-one op hole 17 van de Kennemer Golf & Country Club. Ditmaal maken de professionals van de European Tour kans op de recent gelanceerde BMW X6 xDrive35d ter waarde van meer dan 80.000 euro. Op de European Tour is in 2008 al twintig keer een “ace” geslagen, waarvan twee door Nederlanders: Joost Luiten en Robert-Jan Derksen.

Dit jaar is BMW Nederland voor de zesde keer officiële sponsoring partner van het KLM Open, het meest prestigieuze, jaarlijkse golfevenement van Nederland. Opvallend genoeg is de hole-in-one in die periode nog nooit op de aangewezen hole gemaakt. De eerste BMW werd al gewonnen in het KLM Open van 1981. Mohammed Moussa maakte toen een hole-in-one op de 17de hole van de Haagsche Golf & Country Club.

BMW heeft Golf (naast motorsport en zeilen) als belangrijkste pijler van Sportsponsoring. De golfsport staat net als BMW voor exclusiviteit, dynamiek en techniek. BMW is tevens hoofdsponsor van 4 toernooien (European Tour en PGA Tour), sponsor van de European Tour en betrokken bij de Ryder Cup.

Diederik Reitsma, BMW Group Nederland:

“Er is steeds meer interesse voor de golfsport bij onze doelgroepen. De golfsport is exclusief, uitdagend en fascinerend en past daarmee uitstekend bij het merk BMW. Golf, en het KLM Open bij uitstek, is een platform dat zich goed leent om relaties te ontvangen en het merk in al haar facetten te beleven.”

Toernooidirecteur KLM Open Daan Slooter:

“De kwaliteit van de courtesy car service voor de spelers is altijd een belangrijk ingrediënt voor het succes van het KLM open. Met BMW is dat visitekaartje extra mooi. Deze X6 zal tot de verbeelding spreken bij de spelers op de Tour. En we hebben te lang geen hole-in-one auto mogen uitreiken. Ik ben er van overtuigd dat het dit jaar wel gaat gebeuren.”

Foto: Daan Slooter (Toernooidirecteur KLM Open) haalt de sleutel van de BMW X6 uit de zeventiende hole van de Kennemer Golf & Country Club. Diederik Reitsma (BMW Group Nederland) kijkt goedkeurend toe.

(foto: Poppe de Boer/BMW)

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour, wordt georganiseerd door THIS IS GOLF en ondersteund door de partners KLM, KPMG en ABN AMRO.

www.klmopen.nl