ALPS Tour

Aymeric Laussot wint de 2024 Ein Bay Open Bob Geurts beste Nederlander

Egypte, 22 februari 2024 – De Fransman Aymeric Laussot behaalde zijn eerste titel op de Alps Tour tijdens het openings seizoensevenement, de 2024 Ein Bay Open, met een totale score van 14 onder par. Edoardo R Lipparelli uit Italië eindigt op de tweede plaats, slechts 1 slag achter. Op de derde plaats, met 12 onder par, staat Luca Galliano uit Zwitserland met een fantastische laatste ronde van 9 onder par, 63.

Bob Geurts speelde ook een goed toernooi in Egypte. De Nederlander werd dit keer met 7 onder gedeeld 11e. Vince van Veen wist eerder de cut niet te halen.

De laatste ronde van de 2024 Ein Bay Open begon om 8:00 uur lokale tijd vanaf hole 1 en 11, en de leidersgroep startte om 9:17 uur lokale tijd vanaf hole 1. De weers- en score omstandigheden waren constant voor de spelers gedurende de afgelopen dagen, terwijl ze streden op de prachtige Sokhna Golf Club voor het opening seizoen.

Laussot werd professioneel in mei 2023 na zijn afstuderen. Na zijn overwinning was hij erg blij: “Ik ben trots op de manier waarop ik vandaag heb gevochten, ook al zette ik een bogey en double bogey op de kaart. Het is mijn eerste Alps Tour-evenement. De afgelopen paar jaar waren zwaar voor me, maar ik bleef werken, en ik wist dat mijn tijd op een gegeven moment zou komen. Ik ben gewoon heel trots op het proces met mijn coaches, Greg Buisson, Antoine Schwartz en Kenny Lesager. Ik heb een zeer solide team om me heen, en we hadden deze week enkele doelen die niet gebaseerd waren op het resultaat, maar het was om toegewijd te zijn en te genieten, en dat is precies wat ik heb gedaan.”

De 27-jarige Italiaan Edoardo R Lipparelli, had een foutloze 6 onder par, 66 in de laatste ronde van de 2024 Ein Bay Open om op de tweede plaats te eindigen, slechts 1 slag achter. Hij is een eerdere winnaar op de Alps Tour, won de Order of Merit van de Alps Tour in 2018 en heeft verschillende top 3-finishes behaald. Na zijn ronde merkte Lipparelli op: “Ik ben over het algemeen zeer tevreden met de ronde van vandaag. Ik kon goed beginnen en het zou nog beter zijn geweest als ik een paar putts meer had gemaakt op het einde. Ik ben blij met waar mijn spel zich zo vroeg in het seizoen bevindt en mijn consistentie omdat ik, als ik me niet vergis, deze week slechts 1 bogey heb gemaakt. Over het algemeen was het vandaag, vergeleken met de afgelopen 2 dagen, het enige grote verschil dat ik meer putts kon maken, maar ik kijk uit naar de volgende evenementen en om deze momentum mee te nemen.”

De Zwitsder Luca Galliano, die op de derde plaats eindigde, had de laagste ronde van de dag tijdens de laatste ronde met een ongelooflijke foutloze 9 onder par, 63. Dat is slechts 1 slag verwijderd van het baanrecord van 10 onder par, dat eerder werd gemaakt door Matt Wallace.

Laatste ronde

Aymeric Laussot, winnaar van de 2024 Ein Bay Open, verdiende 6.525 Order of Merit-punten en de winnende cheque van €5.800. Hij is de huidige leider in de Order of Merit. Het volgende evenement op de planning voor de Alps Tour-spelers staat gepland voor 25-27 februari hier op de prachtige Sokhna Golf Club voor het tweede toernooi van de 2024 Winter Series: de 2024 Red Sea Little Venice Open.

Bob Geurts 6e en Manfredi Manica neemt de leiding na 2e ronde van het Ein Bay Open