ALPS Tour

Bob Geurts 6e en Manfredi Manica neemt de leiding na 2e ronde van het Ein Bay Open

Manfredi Manica - Alps de Las Castillas 2023 Palomarejos Golf Club - Talavera de la Reina (Spain) @AlpsTourGolf Ph: Federico Capretti alpstourgolf.com

Egypte, 21 februari 2024 – Italië’s Manfredi Manica leidt het veld met 11 onder par bij het ingaan van de laatste ronde van de 2024 Ein Bay Open. Slechts één slag achter, op 10 onder par, staat de Italiaan Jacopo Vecchi Fossa, die na de eerste ronde van gisteren mede-leider was. Op de derde plaats staat Aymeric Laussot uit Frankrijk.

Bob Geurts plaatste zich eenvoudig voor de derde en laatste ronde van het toernooi. Met 7 onder staat de Nederlander op slechts 4 slagen afstand van de leider. Vince van Veen miste de cut na het maken van 77 slagen op de tweede dag. Met +2 had hij uiteindelijk 3 slagen teveel.

Het was opnieuw een prachtige dag voor de tweede ronde van de 2024 Ein Bay Open, gespeeld op de indrukwekkende Sokhna Golf Club. Het spel begon opnieuw om 7:00 uur lokale tijd onder een stralende hemel en aangename temperaturen. De score condities waren gunstiger in de ochtend, aangezien de wind later op de dag toenam.

Citaten van spelers na Ronde 2

Manfredi Manica (foto) uit Italië, die na ronde 1 op de derde plaats stond, heeft nu de leiding genomen na ronde 2 van de 2024 Ein Bay Open met een fantastische foutloze ronde van 7 onder par, 65 slagen, met 5 birdies en 1 eagle. Hij is 28 jaar oud en vertegenwoordigt Castello di Tolcinasco Golf Club. Manica behaalde vorig jaar zijn eerste professionele overwinning op de Alps Tour tijdens de 2023 Aravell Golf Open by Creand. Na afloop van zijn ronde merkte hij op: “Ik had vandaag een trage start, maakte een birdie op mijn tweede hole van de dag om naar -5 te komen, en toen maakte ik eindelijk een lange eagle putt op hole 17, mijn zesde hole van de dag, om dingen op gang te krijgen.”

Italiaan Jacopo Vecchi Fossa, die na ronde 1 mede-leider was, staat nu op de tweede plaats met een tweedaagse score van 10 onder par. Hij volgde zijn openingsronde van 6 onder par 66 op met een ronde van 4 onder par, 68 slagen, waarin hij 5 birdies en 1 bogey maakte. Vecchi Fossa heeft in de loop der jaren meerdere overwinningen behaald op de Alps Tour, evenals het winnen van de Order of Merit-titel van de Alps Tour in 2021, wat hem in staat stelde status te verwerven op de Challenge Tour. Hij is 29 jaar oud en vertegenwoordigt momenteel Modena Golf & Country Club.

Aymeric Laussot uit Frankrijk volgde zijn openingsronde van 3 onder par met een ronde van 6 onder par, 66 slagen, voor een tweedaagse score van 9 onder par en de derde plaats voor de laatste ronde van morgen. Op de eerste negen holes maakte hij 1 bogey en 2 birdies. Op de laatste negen holes maakte hij 5 birdies in een stretch van 6 holes. Laussot werd in mei 2023 professional nadat hij was afgestudeerd aan de universiteit. Na zijn ronde merkte hij op: “Ik had een moeilijke start met een 3-putt van 30ft om mijn ronde te beginnen, en ik wist dat het een zware dag zou worden omdat de wind toenam en de greens echt stevig werden. Gelukkig vertrouwde ik op het proces en de dingen die ik kon controleren, en het werkte goed. ”

Federico Livio uit Italië, die Golf Club Bergamo l’Albenza vertegenwoordigt, schoot een ronde van 2 onder par, 70 slagen, in de ronde van vandaag voor een tweedaagse score van 8 onder par. Hij bevindt zich in een gedeelde vierde plaats samen met Manuel Morugan. Livio maakte 6 birdies en 4 bogeys in de ronde van vandaag. Hij werd professional in 2020 en is 25 jaar oud. Na zijn ronde was Livio over het algemeen tevreden, ook al “miste ik vandaag een paar putts en ijzers in vergelijking met gisteren, wat me niet in staat stelde zoveel birdies te maken