ProGolf Tour

Michael Hirmer wint het Golf Mad Open en Dario Antonisse beste Nederlander

22 februari / Denizkent, Turkije – De Duitser Michael Hirmer onderscheidde zich van de concurrentie op de uitdagende baan van de Lykia Links Golf Club tijdens de Golf Mad Open 2024 en vierde een soevereine start-finish triomf. Aan het einde bedroeg zijn voorsprong op de Belg Yente van Doren vijf slagen. De 26-jarige van de Golf Club am Reichswald bij Neurenberg komt in zonnige en rustige omstandigheden aan de Turkse Rivièra tot rondes van 65, 70 en 71 slagen (-7) en stelde zo zijn vierde titel op de Pro Golf Tour veilig.

Van de Nederlanders wist Dario Antonisse als beste te eindigen. Met een eindscore van 1-boven deelde hij de 7e plaats. Aydan Verdonk werd met +4 17e en Michael Wedema 19e met +5. Mike Korver werd 25e met +7 en Mike Toorop moest dit keer genoegen nemen met een gedeelde 35e plaats na 11-boven par.

De Duitse kampioen van 2015 leidde het toernooi vanaf het begin na een overtuigende start en begon de derde en laatste ronde met een voorsprong van drie slagen. Hoewel zijn finale begon met een bogey op hole 1, zorgde een eagle op de volgende par 5 ervoor dat zijn hartslag daalde en vergrootte hij de afstand tot zijn concurrenten. De oorsprong was opmerkelijk: “Ik had me bij mijn tweede slag naar het green mij op 18 meter verkeken,” onthulde de in Schwandorf geboren speler, die tot zijn verbazing zijn bal in het semi-rough 25 meter voor de vlag vond. De daaropvolgende chip belandde echter in het hole. “Dat was mijn kickstart van de ronde.”

Ongestoorde overwinning

Hirmer bleef ook gedurende de rest van het toernooi stabiel en noteerde in de finale een par-ronde, wat voldoende was voor een onbedreigde overwinning. “Deze titel voelt geweldig aan,” zei de ontvanger van de 5.000 euro overwinningspremie. “Het is niet eenvoudig om met een zekere voorsprong aan de finale te beginnen. De kunst is om in het moment te blijven. Dat is me vandaag op bepaalde momenten heel goed gelukt.” Vooral het zeer nauwkeurige ijzerspel viel op in een verder solide algehele prestatie.

Hirmer had al in 2022 de overstap gemaakt van de Pro Golf Tour naar de Challenge Tour, maar behaalde helaas de handhaving niet. Zijn doel is directe promotie. Met zijn behaalde cut bij de BMW International Open in München-Eichenried (DP World Tour) slaagde hij er afgelopen zomer in zijn grote potentieel op het grote podium te tonen. Meer van zulke optredens zullen volgen. “Ik heb vorig jaar op bepaalde momenten moeite gehad,” aldus Hirmer over zijn seizoen op de Challenge Tour. “Maar het waren zeer waardevolle ervaringen waar ik veel van kan leren.”

Als gedeelde derde eindigden Arthur Michaux (Frankrijk), Allen John (Duitsland) en Fiorino Clerici. De Zwitserse Clerici, die bij de Red Sea Ain Sokhna Open 2024 meteen het eerste toernooi van het nieuwe seizoen won, neemt door het topresultaat de leiding in de Order of Merit.

De indrukwekkende en goed onderhouden Linksbaan van de Lykia Links Golf Club nabij het populaire vakantiegebied Belek stelde het sterk bezette veld voor grote uitdagingen. Slechts vijf spelers slaagden erin om gedurende de drie toernooidagen onder par te blijven. De cut lag na twee ronden op zes slagen boven par.

Na slechts één dag rust gaan de spelers verder. Aanstaande zaterdag (24 februari 2024) gaat het Golf Mad Championship 2024 van start.

Duitser leidt in het Golf Mad Open 2024 in Turkije: Dario Antonisse leidt de Nederlandse brigade