Arnold Palmer Invitational: Westwood een voorsprong op DeChambeau en Conners

Lee Westwood gaat op jacht naar een derde PGA Tour-titel en dat sinds 2010; Bryson DeChambeau staat op de tweede plaats naast Corey Conners, met Jordan Spieth twee slagen terug en Rory McIlroy op vier slagen.

Westwood wist met een ronde van zeven-onder-65, op een laag scorende dag op Bay Hill, naar de 11-onder te gaan en nam daarmee de leiding.

De 47-jarige weet ook dat de leider na de tweede ronde Conners en de longhitter DeChambeau slechts op een slag afstand staan. De sociale media raakte toen DeChambeau op de zesde hole aan kwam in paniek met zijn agressieve tee-shot op deze par-vijf hole. DeChambeau nam de agressieve route vanaf de tee over het meer heen op de zesde hole van Bay Hill en kwam bijna in ene op de green van deze par-vijf!

Jordan Spieth staat op de vierde plaats naast Keegan Bradley nadat de eerste een hole-in-one had gemaakt op de tweede hole en zo een derde ronde van 68 maakte.

Tommy Fleetwood staat op de zesde plek en Rory McIlroy gleed terug naar vier slagen achterstand na een level-par 72, terwijl titelverdediger Tyrrell Hatton binnen vijf slagen kwam van de leider dankzij een zes-onder-66.

Westwood’s laatste wereldwijde overwinning kwam in het Abu Dhabi HSBC-kampioenschap 2020, maar zijn meest recente overwinning op de PGA Tour was de St Jude Classic 2010.

Een tik-in birdie op de 12e bracht DeChambeau kort naar de eerste plaats, waarbij de 27-jarige herstelde van een gemiste 1.5 meter putt op de 14e maakte bogey op 15 en met twee putts op de volgende par-vijf keerde hij terug naar 10 onder.

Bradley kwam met een ronde van 64 slagen binnen, de laagste van de dag, om binnen twee slagen van de leider te komen.

Spieth, een drievoudig kampioen, holde uit de bunker op de zevende en met een put van ruim 10 meter op de 10e viel ook een birdie. Met twee putts op de 12e om zes onder te gaan voor zijn ronde. Een drie putt op de 14e zorgde nog voor een bogey en op de 17e miste hij de green en kwam in de bunker terecht waar hij geen up-en-down vanuit wist te maken.

McIlroy stond naast Fleetwood op acht onder tot hij een bogey maakte op de laatste hole, terwijl Hatton met een eagle, op de 17e, en drie birdies naar de gedeelde 11e plaats ging.

Matt Fitzpatrick en Paul Casey zitten allebei in de groep op zes slagen achterstand en op een gedeelde 18e plaats, terwijl hun landgenoot Justin Rose zich halverwege de ronde terugtrok vanwege een rugblessure.

Arnold Palmer Invitational: Corey Conners leidt na tweede ronde

Arnold Palmer Invitational: McIlroy en Conners leiden met DeChambeau slechts één terug

Tyrrell Hatton wint het Arnold Palmer Invitational