Arnold Palmer Invitational: McIlroy en Conners leiden met DeChambeau slechts één terug

Het waren zachte omstandigheden op Bay Hill waar Rory McIlroy, Corey Conners en Bryson DeChambeau in de top van het klassement belanden. McIlroy genoot zichtbaar van zijn beste golfspel dit jaar en eindigde de eerste dag van de Arnold Palmer Invitational op de gedeelde leiding.

McIlroy wist met vijf opeenvolgende birdies tijdens de tweede helft van zijn ronde op een Bay Hill Country Club-baan, die nu langer speelt dan normaal vanwege aanzienlijke recente regenval, met zes-onder 66 binnen te komen en deze score van de kampioen van 2018 werd alleen geëvenaard door Conners.

Bryson DeChambeau genoot ook van de omstandigheden en kwam met 67 slagen de golfbaan aflopen. Hoewel hij de kleine groep toeschouwers die zijn groep volgde teleurstelde, toen hij ervoor koos om niet te de green aan te vallen op de par-vijf zesde en birdie maakte via een traditionele methode.

De blade putter die McIlroy vorige week in zijn tas deed tijdens het WGC-Workday Championship deed zijn werk. Zo wist hij vanaf 4,5 meter er een te holen voor par en achter negen voordat hij er eentje vanaf 16 meter op de tweede uit holede voor birdie.

“Het leuke is dat mijn spel steeds beter en beter voelt, elke keer dat ik op de golfbaan ga”, zei hij. “Zelfs in Abu Dhabi voelde ik me best goed over mijn spel omdat ik wist dat het technisch misschien niet perfect was”.

Conners had slechts zeven holes nodig om zich bij McIlroy te voegen op zes onder, de Canadees begon met drie opeenvolgende birdies voordat hij er nog een toevoegde op 15e en op de 16e zijn tweede slag op nog geen 2 meter wist te slaan waar hij eagle maakte. Net als McIlroy gaf hij er een terug op de 18e waar ze beiden een bogey maakten.

DeChambeau liet weten vastbesloten te zijn om te proberen de green te raken op de par-vijf zesde hole op Bay Hill, maar alleen als de windomstandigheden goed zijn. De bal moet dan in zijn geheel over het meer geslagen worden.

De Franse Victor Perez zette zijn goede vorm voort toen hij de eerste man was die het clubhuis binnenkwam met een 69, een score die al snel werd geëvenaard door de Schotse veteraan Martin Laird. Lee Westwood die halverwege zijn ronde drie birdies maakte deelt zijn zeende plaats samen met Matthew Fitzpatrick en Viktor Hovland.

De oplevende Jordan Spieth staat samen met onder andere de Europese Ryder Cup-aanvoerder Padraig Harrington, Jason Day, Ian Poulter, Paul Casey en Tommy Fleetwood gedeeld 15e met 2-onder par.

Justin Rose en Bob MacIntyre waren twee van de 42 spelers die op dag één in rode cijfers kwamen. Titelverdediger Tyrrell Hatton kon het spel met partner McIlroy niet bijhouden en maakte slechts één birdie tegen zes bogeys voor een ronde van 77 slagen!

De 2019-winnaar Francesco Molinari staat ook voor een zware strijd om de cut te halen. De Italiaan liet drie slagen vallen over de laatste twee holes en zakte naar de 110e plaats met een 78.