TaylorMade heeft 4 nieuwe modellen Putters

TaylorMade heeft vier nieuwe modellen aan zijn Spider-putterreeks toegevoegd met de introductie van EX, Spider X Hydro Blast, Spider S en Spider SR. Elk model is uitgerust met een gespecialiseerd True Path-uitlijnsysteem dat past bij de vorm van de putter.

SPIDER EX

Spider EX maakt gebruik van een geavanceerde constructie van meerdere materialen voor optimale stabiliteit. Het lichtgewicht aluminium frame en het midden van koolstofcomposiet zorgen voor een strategische gewichtsverdeling naar de buitenrand, een hoger traagheidsmoment voor een consistente rol over het slagvlak en meer vergevingsgezindheid. Hij is uitgerust met twee stalen gewichten van 28 g bij de hiel en teen, en zware wolfraamgewichten aan de achterkant. De exacte hoeveelheid wolfraam varieert voor het wegen van de precisie van de zwaai met betrekking tot de lengte van de putter.

In vergelijking met Spider X is het nieuwe EX-model iets groter (+ 3,5 mm van hiel tot teen en + 2,7 mm van voren naar achteren), maar met een meer gestroomlijnde vorm met zachtere lijnen en een afgeronde achterkant.

Adviesprijs: £ 299. Verkoopdatum: Pre-orders vanaf 2 maart en in de winkel vanaf 12 maart.

SPIDER X HYDRO BLAST

Spider X Hydro Blast heeft een geheel nieuwe kleurstelling en afwerkingsproces. Door het onder hoge druk aanbrengen van water op de aluminium behuizing ontstaat een gladde en eersteklas afwerking in een rijke zilverkleur. Extra duurzaamheid is een bijproduct van dit proces, omdat de afwezigheid van verf betekent dat er geen vlekken op het oppervlak zijn die verband houden met afbrokkelen en een grotere krasbestendigheid.

Het behoudt dezelfde geavanceerde multi-materiaal constructie als de originele Spider X, en vertrouwt op een combinatie van aluminium (2 g), staal (6 g) en wolfraam (12 g) gewichten samen met een composiet centrum om het traagheidsmoment en de stabiliteit te optimaliseren. Het op de Tour bewezen True Path-ontwerp helpt bij het uitlijnen, terwijl het witte TPU Pure Roll-inzetstuk een zacht gevoel geeft en 45 ° groeven een betere voorwaartse rol bevorderen, evenals een verbeterd geluid, gevoel en algemene roleigenschappen in vergelijking met een solide slagvlak.

Schaft: KBS Chrome C-Taper Traploos, in voorraadlengtes 33 ″, 34 ″ en 35 ″. Grip: Super Stroke Pistol GTR 1.0.

Adviesprijs: £ 269. Verkoopdatum: Pre-orders vanaf 2 maart en in de winkel vanaf 12 maart.

SPIDER S

TaylorMade introduceerde Spider S in 2020 als het meest vergevingsgezinde model in de Spider-familie, met een traagheidsmoment van meer dan 6000. Het bedrijf heeft dat originele ontwerp opgefrist met een nieuw pijlvormig True Path, geïnspireerd op de uiterste precisie van boogschieten. Het nieuw ontwikkelde uitlijningssysteem is optisch ontworpen om het voor golfers gemakkelijker te maken om te richten. Gelegen op de bovenlijn, biedt het een duidelijk brandpunt dat de exacte breedte van een golfbal is, wat helpt bij consistente adresposities en gezichtsrichting.

Spider S is gemaakt van hoogwaardig 6061 aluminium en is 100 procent machinaal gefreesd voor nauwkeurige vormgeving. De vierkante putterkop is uitgerust met twee 42g zoolgewichten die strategisch bij de teen en hiel zijn geplaatst om de putter te stabiliseren en tegelijkertijd de zwaartepuntlocatie te optimaliseren.

Een zware wolfraam backbar wordt gebruikt om het swinggewicht verder te optimaliseren op basis van de lengte van de putter. De backbar aan de achterkant van de putter is verkrijgbaar in vier verschillende gewichten variërend van 40 g tot 70 g en is ontworpen om het gewicht, het gevoel en de prestaties van het clubhoofd te beïnvloeden.

SPIDER SR

Spider SR (Stability Refined) levert prestaties met een hoog traagheidsmoment in een op de Tour geïnspireerde dubbele vleugelvorm. Het ontwerp met meerdere materialen heeft twee ruggewichten die zijn gemaakt van staal (10 g) of wolfraam (15 g, 20 g) om het zwenkgewicht te optimaliseren. Vanwege een kleinere footprint (5 mm korter van voren naar achteren), heeft Spider SR een iets lager traagheidsmoment dan Spider S, maar het is nog steeds een van de meest stabiele en vergevingsgezinde putters in de huidige Spider-line-up. Een andere belangrijke onderscheidende factor is hoe True Path in de holte achter het puttervlak wordt gepositioneerd. Ook geïnspireerd door boogschieten, levert het pijlvormige ontwerp een gemakkelijk te richten uitlijnhulpmiddel dat consistent gecentreerde balposities bij het adresseren bevordert.