Tyrrell Hatton wint het Arnold Palmer Invitational

Het werd zijn eerste overwinning op de PGA Tour en wat voor een! De 28-jarige Tyrrell Hatton wist in een best sterk deelnemersveld onder andere de nummer 1 van de wereld, Rory McIlroy, te verslaan. Hatton die wel eerder 4 keer op de Europese Tour wist te winnen ging de laatste dag in met 2 slagen voorsprong maar aan het eind van zijn ronde was dat gereduceerd naar 1 slag. Hatton kwam onder andere in de problemen op hole 11 waar zijn afslag het meertje in verdween daar kwam hij met een dubbel bogey de green af lopen. Op hole 1 liet hij zijn putt te kort en dat werd een bogey. Maar de birdies op 7 en 8

Met een eindscore van 4-onder kon hij op de golfbaan van Bay Hill een van de mooiste trofeeën optillen. Hij verdiende ruim 1.6 miljoen dollar met zijn overwinning. De nummer twee Marc Leishman, 3-onder par, verdiende nog ruim 1 miljoen. Van de spelers in de top van het klassement wisten alleen Bryson DeChambeau, Keith Mitchell en Joel Damen hun ronde onder par binnen te brengen met 71 slagen. Zij eindigden met 1 onder en par op de 4e plaats en gedeeld 5e.

De nummer 1 van de wereld Rory McIlroy, liet op de laatste dag 76 slagen noteren. Hij zakte daardoor naar de gedeelde 5e plaats met par voor de wedstrijd. Opvallend was dat hij op 2 par 5 holes, waarop de Noord-Ier normaal altijd een goede score maakt, nu een bogey en een dubbel bogey liet noteren.

Tyrrell Hatton aan kop samen met Sung Kang in Arnold Palmer Invitational