Joost Luiten 21e en Lars van Meijel 28e in eindklassement Qatar Masters

Joost Luiten is het toch weer gelukt om als beste Nederlander in een toernooi op de Europese Tour te eindigen. Na een teleurstellende derde ronde van 75 slagen in het Qatar Masters wist Luiten op zondag in 69 slagen rond te gaan en bracht daarmee zijn score op 7-onder par en werd daarmee gedeeld 21e. Lars van Meijel ging net als op de derde dag rond in par en werd met 6-onder gedeeld 28e. Voor de twee Nederlanders was er een cheque van ruim 16.000 en 12.000 euro. Eerder wist Darius van Driel niet de cut te halen in dit toernooi.

Het toernooi moest worden beslist in een play-off. Jorge Campillo en David Drysdale (foto) moesten tot 5 keer terug naar de 18e om uiteindelijk de 33-jarige Spanjaard Campillo met een birdie als winnaar te kronen. Voor Drysdale was het zijn 498e poging om een toernooi te winnen en zal nu weer moeten wachten erop.

De 44-jarige Schot die door zijn vrouw wordt gecaddied miste eerder op de 18e hole een korte putt voor birdie om de wedstrijd te winnen. In de play-off wist Drysdale de eerste twee keer birdie te maken net als Campillo maar was het na de 5e keer de 18e gespeeld te hebben de birdie van zijn tegenstander die hem de overwinning gaf. De laatste twee Spanjaarden die het Qatar Masters wisten te winnen waren Sergio Garcia in 2014 en Alvaro Quiros in 2009.

Lars van Meijel passeert Joost Luiten in klassement Qatar Masters