Lars van Meijel passeert Joost Luiten in klassement Qatar Masters

Het liep niet lekker in de derde ronde van het Qatar Masters voor Joost Luiten. Soms hoofdschuddend en pratend met zijn caddie ging Luiten rond in 75 slagen (+4). Met deze score vloog hij naar beneden in het klassement en deelt nu met 5-onder de 28e plek. Lars van Meijel leek het juist andersom te gaan doen met wat birdies in het begin van zijn ronde klom hij juist flink in het klassement. Helaas de bogeys op 17 en 18 zorgde er uiteindelijk voor dat hij met een score van 6-onder Luiten passeerde en nu de 21e plaats deelt.

Vooral de tweede negen van Luiten ging moeizaam met bogeys op 12, 15, 16 en 18.

De Spanjaard Jorge Campillo nam met 14-onder de leiding in het toernooi. De 33-jarige wist met 67 slagen bovenaan het klassement te komen. De Belg Thomas Detry leek voor een sensatie te gaan zorgen. Stond hij na 16 holes spelen nog op 7-onder voor zijn ronde de bogeys op 17 en 18 zorgden ervoor dat hij deze met 5-onder eindigde. Detry staat nu met 9-onder gedeeld 9e. Zijn landgenoot Thomas Pieters is met 7-onder gedeeld 15e in het klassement.

De laagste ronde kwam op naam van een landgenoot van Campillo en wel Pablo Larrazabal met 63 slagen. Hij klom daardoor met 11-onder naar de gedeelde 5e plaats.

Opmars van Lars van Meijel in Qatar Masters Joost Luiten derde!