Landgoed Lauswolt uitgeroepen tot beste golfresort van Nederland

Beetsterzwaag – Landgoed Lauswolt is door Leading Courses uitgeroepen tot beste golfresort van Nederland en nummer 49 van beste golfresorts in Europa. Leading Courses is de enige lijst met golfresorts in Europa die volledig onbevooroordeeld is en volledig is gebaseerd op beoordelingen van golfers!

Leading Courses is het referentiepunt voor golfers die op zoek zijn naar een geweldige golfreis of golfvakantie. Sinds 2016 wordt de ranglijst gepubliceerd van “Golfers Choice, de beste golfresorts van Europa. Lauswolt is erg verguld met haar 1e plaats.

Directeur van Landgoed Lauswolt Marc van Gulick is ontzettend trots op deze benoeming: “Leading Courses is hét platform voor golfers waar ze hun mening achterlaten; dat wij uitgeroepen worden tot beste golfresort van Nederland is fantastisch! Dat kan niet zonder een bijzonder gemotiveerd team dat dagelijks een unieke Lauswolt-beleving creëert voor onze gasten!” De golfclub voegt hieraan toe: “De reviews van de golfers laten steeds vaker zien dat ze deze Friese parel weten te waarderen. Dit komt ook door de uitdagende spelbeleving waar bos en heide afgewisseld worden met water van het beekdal.”

Leading Courses is een website met het meest complete overzicht van golfclubs en golfbanen in de wereld. Laat je inspireren op basis van 247.700 reviews van 118.293 gebruikers. Elke maand raadplegen meer dan 400.000 golfers de 21.144 golfclubs, 25.185 golfbanen en 225.537 foto’s op Leadingcourses.com, de grootste beoordelingssite over golfbanen in Europa. De top 100 van Europese golfresorts is voor bijna vijftig procent gebaseerd op het cijfer dat golfers aan de resorts geven en voor de andere vijftig procent telt de waardering van bezoekers op hotelpartner booking.com

Landgoed Lauswolt is een vijf-sterren hotel en een unieke parel in het prachtige dorp Beetsterzwaag in Friesland. Wie aankomt rijden ziet meteen al het monumentale herenhuis. Een imposant klassiek-historisch gebouw, daterend uit 1867 omgeven door een vijver, landschapstuin, 18-holes golfbaan en bossen. Het hotel heeft twee restaurants waarvan De Heeren van Harinxma bekroont is met een Michelinster. Er is een Spa & Wellness met sauna’s, zwembaden en beautybehandelingen en 5 unieke vergaderruimtes die vernoemd zijn naar de oude adellijke bewoners van het landgoed.

Dit jaar viert Landgoed Lauswolt hun 65 jarig bestaan als hotel. Dit jubileum wordt groots gevierd o.a. met een reünie met alle oud medewerkers en voor de gasten prachtige arrangementen.

Golf & Country Club Lauswolt is volgens Leadingcourses het beste golfresort van Nederland en is opgericht in 1966. De 18 holes golfbaan ligt verscholen in de bossen van Beetsterzwaag. Aan de golfbaan grenst hotel Landgoed Lauswolt. De golfers zijn omringt door stilte en natuur en lopen afwisselend tussen bos en open weide. Er zijn vier par 4’s die langer zijn dan 400 meter. Dat is een zeldzaamheid in binnen- en buitenland. De par van een holte is afhankelijk van de lengte van een hole. De par wordt bepaald door het aantal slagen waarmee een gemiddelde professional, qua afstand, de green zou moeten kunnen halen, te vermeerderen met twee slagen.

Foto boven: Deze foto is genomen vanaf hole 9 van Golfclub Lauswolt. Vanaf deze hole kijk je uit op hotel Landgoed Lauswolt.