The Players Championship is afgelast en meer toernooien!

Hideki Matsuyma was de leider na de eerste ronde van The Players Championship. De Japanner wist met 63 slagen een nieuw baanrecord te maken maar zal net als de andere niet meer mogen spelen! Het baanrecord van Matsuyama zal ook niet de geschiedenisboeken ingaan om het toernooi van de agenda is gehaald.

De PGA Tour heeft gisteravond besloten om niet alleen dit toernooi af te lasten maar ook het Valspar Championship, het WGC-Dell Technologies Match Play en het Valero Texas Open vanwege de uitbraak van het Corona virus. Eerder had de PGA Tour al laten weten dat het Players Championship verder zonder publeik gespeeld ging worden maar kwam er later dus op terug door het hele toernooi verder af te lasten. De kans bestaat dat er nog meer toernooien worden afgelast maar dat heeft natuurlijk te maken hoe het Corona virus zich verder ontwikkeld.

Ook de Europese Tour heeft wat wedstrijden geschrapt en wel het Indian Open en het D+D Czeh Masters. DE LPGA besloot om de 3 toernooien die er aankomen af te lasten.

Er bestaat nog hoop dat de Masters wel kan doorgaan. De PGA Tour is in overleg om het eventueel zonder publiek te laten gebeuren.