DP World Tour

Italiaans Open: Marcel Siem verslaat Tom McKibbin in een play-off voor zesde Europese tourzege

Marcel Siem

Tom McKibbin greep net naast een tweede DP World Tour-titel maar verdient wel een plek in de British Open; McKibbin’s tweede plaats bracht hem van de 20e naar de achtste plaats in de Race to Dubai-ranglijst.

Marcel Siem versloeg McKibbin in een play-off om het Italiaans Open te winnen op zondag en behaalde zo zijn zesde overwinning op de Europese tour in zijn vierde evenement na een heupoperatie in februari.

Zowel Siem als McKibbin eindigden op een totaal van 10-onder par, waarna Siem de eerste play-off hole met een birdie won.

Siem stond acht holes voor het einde van zijn laatste ronde drie slagen voor op clubhouse-leider McKibbin, maar vier bogeys brachten hem een slag achterstand bij de 18e hole.

Maar Siem maakte een putt van bijna 7 meter om te eindigen met een even-par 71 en een play-off af te dwingen.

“Het maken van die putt op 18 was een van de coolste momenten in golf voor mij en het opnieuw doen in een play-off was fantastisch,” zei Siem.

McKibbin noteerde een foutloze 65 in zijn laatste ronde op Adriatic Golf Club Cervia.

McKibbin had de troostprijs van een plek in de British Open na net naast een tweede DP World Tour-titel te hebben gegrepen, samen met de Amerikaan Sean Crocker, die één slag achter de leiders eindigde in een gedeelde derde plaats met Jannik de Bruyn.

De 43-jarige Siem won zijn eerste Europese tourtitel meer dan 20 jaar geleden. Hij verloor zijn tourkaart in 2021 en won deze vorig jaar terug op de qualifying school. Vervolgens won hij aan het begin van vorig jaar de Indian Open, wat zijn eerste tourzege in meer dan acht jaar was.