PGA Tour

Akshay Bhatia drie-putt op de 18e hole geeft Cam Davis de Rocket Mortgage Classic titel

Cam Davis behaalde zijn tweede Rocket Mortgage Classic titel na volledig te profiteren van een late fout van PGA Tour-ster Akshay Bhatia. De laatste drie-putte de par-4 18e van 10 meter om Davis zijn tweede Rocket Mortgage Classic in drie jaar te bezorgen op de Detroit Golf Club.

De 22-jarige Bhatia probeerde zijn derde PGA Tour-titel en zijn tweede titel van 2024 binnen te halen, maar de Amerikaan had een tegenvaller op de 18e green.

Hij liet zijn birdie putt zo’n 1.5 meter te kort en miste vervolgens ook nog de par putt, waardoor Davis zijn tweede carrière titel op de PGA Tour behaalde.

Davis noteerde een laatste ronde van 70 om de week af te sluiten op 18-onder par en één slag voor Bhatia (72), Davis Thompson (68), Min Woo Lee (69) en Aaron Rai (72).

Dit markeerde Davis’ tweede carrière titel op de PGA Tour, nadat hij eerder zijn naam op de Rocket Mortgage Classic in 2021 had gegraveerd.

Na een groot verlies aan vorm dit seizoen onthulde Davis zijn vreugde over het feit dat hij zijn spel in Michigan had omgedraaid. Hij had dit jaar tot nu toe geen enkele top-10 finish op de PGA Tour voordat hij deze week begon.

De overwinning levert Davis een cheque van 1.65 miljoen op en hij stijgt nu naar de top 40 in de FedEx Cup-stand.

Cameron Young betreurde een aantal gemiste putts in de laatste ronde en het breken van zijn driver op de 14e, aangezien het wachten op zijn eerste PGA Tour-titel voortduurt.

Young zakte naar een teleurstellende 73 om drie slagen achter te eindigen op 15 onder par, samen met Rico Hoey (67), Eric Cole (69) en Erik van Rooyen (72).