DP World Tour

De European Swing: Alles wat je moet weten

De European Swing markeert de vierde van vijf Global Swings in de Race to Dubai 2024. Van het Soudal Open tot de BMW International Open, de Swing omvat zes meetellende evenementen in vijf landen met 3.000 Race to Dubai Ranking punten per evenement.

Beginnend in België, claimde Nacho Elvira zijn tweede DP World Tour titel in het Soudal Open op de Rinkven International Golf Club, voordat Laurie Canter zijn langverwachte eerste overwinning op de DP World Tour behaalde in het Europese Open, het eerste van twee evenementen in Duitsland tijdens deze Swing.

In het Volvo Car Scandinavian Mixed maakte Linn Grant verdere geschiedenis op de DP World Tour bij Vasatorps Golfklub toen de Zweedse de titel die ze in 2022 won, heroverde. Guido Migliozzi werd de tweede Italiaan die won na Matteo Manassero, met een play-off overwinning in het KLM Open.

De DP World Tour bezocht vervolgens voor het eerst de Adriatic Golf Club voor het Italiaanse Open waar de Duitser Marcel Siem won na een play-off.

Deze week wordt het laatste evenement, waar ook de winnaar van de European Swing zal worden gekroond, gespeeld in Duitsland en wel het BMW International Open en dat wordt gespeeld op de Golfclub München Eichenried.

Het Formaat
Het seizoen 2024 op de DP World Tour omvat minimaal 44 toernooien in 24 landen en op vijf continenten, wat de status van de Tour als de wereldwijde golftour onderstreept.

De Race to Dubai 2024 omvat drie nieuwe en onderscheidende fasen – vijf innovatieve ‘Global Swings’ van november 2023 tot augustus 2024; een historisch ‘Back 9’ van september 2024 tot oktober 2024; en twee ‘DP World Tour Play-Offs’ in november 2024.

Elke Swing zal zijn eigen identiteit en eigen kampioen hebben die elk 200.000 verdienen.

Swing kampioenen kwalificeren zich ook voor elk van de ‘Back 9’ evenementen, terwijl ze ook een vrijstelling verdienen voor het volgende Rolex Series evenement. In het geval van de European Swing betekent dit een laatste kans om vrijstelling te krijgen voor het Genesis Scottish Open.