DP World Tour

Het BMW International Open: Long drive wedstrijd!

Sportfans moeten aanstaande donderdag (4 juli) in hun agenda markeren en zich naar Golfclub München Eichenried begeven. Tijdens de 35e BMW International Open begint niet alleen de eerste ronde van het toernooi met de Duitse golflegende Bernhard Langer en vele andere sterren, maar wordt de 18e hole ook omgetoverd tot een long drive arena met topcompetitie aan het einde van de eerste ronde (ongeveer 18:30). Vanaf de tribune hebben toeschouwers het beste zicht op de krachtige slagen vanaf het groen tegen de normale speelrichting in, die te zien zullen zijn tijdens “Launch Control – A Long Drive Competition gepresenteerd door BMW & Martin Borgmeier (foto)”.

In deze vermakelijke en spectaculaire showwedstrijd neemt de Duitse long drive wereldkampioen het op tegen twee andere topklasse reuzen: Ryan “The Canadian Lumberjack” Gregnol (CAN) en Sam Judah (USA). Lokale heldin en Europese amateur long drive kampioen Sonya Knebel neemt het op tegen Cassandra Meyer en Gabi Powel (beide USA) in de damescompetitie, die ook een uitstekende line-up heeft. Sky’s golfverslaggever Florian Bauer zal gastheer zijn voor het evenement.

“We kijken er echt naar uit om onze adrenaline geladen sport te presenteren tijdens de BMW International Open. Ik ben ervan overtuigd dat we een groot aantal mensen zullen inspireren. Long drive is een extreme discipline, maar het ligt ook veel dichter bij traditioneel golf dan sommige mensen denken,” zegt Borgmeier. “Wat ik zeker kan beloven, is dat we een fantastische line-up hebben, met twee atleten in elke competitie die helemaal uit Noord-Amerika komen. Toeschouwers kunnen zich verheugen op een spannende avond, sportief gezien gegarandeerd, maar ook qua entertainmentwaarde. We zullen ballen laten vliegen zoals veel mensen nog nooit eerder hebben gezien.”

Vanaf 17:00 uur vindt er een “After Work” plaats in het Tournament Village, met DJ Bernhard Fleischmann die zorgt voor de achtergrondmuziek. Het long drive evenement duurt ongeveer een uur, waardoor alle fans daarna kunnen genieten van een perfecte afsluiting van een dag vol fascinerende sport.