DP World Tour

35e BMW International Open: Darius van Driel samen met Joost Luiten en Daan Huizing in München

Miguel Angel Jimenez

Van 4 tot 7 juli wordt in München het BMW International Open gespeeld. Van de Nederlanders zijn Darius van Driel, Joost Luiten en Daan Huizing afgereisd naar Golfclub München Eichenried.

Publiekslieveling Miguel Ángel Jiménez is weer voor het eerst sinds 2013 terug in München. Marcel Siem kijkt uit naar zijn thuiswedstrijd samen met onder andere zijn landgenoot Bernhard Langer. Voormalige winnaars Thomas Bjørn en Danny Willett, titelverdediger Thriston Lawrence en Thomas Pieters slaan allemaal af tijdens het jubileumtoernooi en de BMW i5 Touring is de 2024 Hole-in-One auto!

Golfliefhebbers kunnen zich verheugen op een fascinerend, topklasse deelnemersveld tijdens het BMW International Open (3 tot 7 juli, Golfclub München Eichenried). Dit jaar markeert de 35e editie van het iconische Duitse toernooi en ziet ook het afscheid van Bernhard Langer van de DP World Tour. Ter gelegenheid daarvan hebben meer langdurige collega’s van de uitzonderlijke Duitse golfer bevestigd dat ze zullen deelnemen aan het prestigieuze evenement, samen met enkele interessante topspelers die al lange tijd niet meer op de fairways van München zijn gezien.

Waar hij ook afslaat – en dat is zelden op de DP World Tour de laatste jaren – hij vermaakt de fans. Miguel Ángel Jiménez is een echte originele, die niets liever doet dan het publiek entertainen. De 60-jarige Spanjaard gedijt in zijn rol als entertainer, mede dankzij het feit dat hij een topklasse speler is. Jiménez heeft 721 toernooien op de DP World Tour gespeeld, waarvan hij er 21 won. Drie van die overwinningen waren een record toen hij in 2004 de BMW International Open won, slechts enkele maanden na zijn triomf op de inmiddels opgeheven BMW Asian Open. De overwinning op het BMW PGA Championship in 2008 maakte het drie titels op verschillende BMW-toernooien – een prestatie die nog door geen enkele andere golfer is geëvenaard.

“Hoewel mijn hoofdverblijfplaats tegenwoordig op de PGA TOUR Champions in de VS ligt, geniet ik nog steeds van het spelen van enkele toernooien op de DP World Tour en de BMW International Open is er daar zeker één van,” zei Jiménez. “BMW-toernooien zijn altijd fantastische evenementen geweest en ik heb veel goede herinneringen aan München, de fans, de sfeer en natuurlijk de overwinning in 2004. Dit was een geweldig moment voor mij en zal mijn terugkeer in 2024 nog specialer maken. En natuurlijk kijk ik ernaar uit om Bernhard weer te zien op het toernooi. We hebben lange tijd samen op de Tour doorgebracht en delen veel onvergetelijke momenten, vooral in de Ryder Cup.”

De BMW International Open is een thuiswedstrijd voor Marcel Siem. Zijn ouders verzorgden in de beginjaren de catering bij de club en hoewel hij geboren is in de Rijnland regio, is dit waar hij is opgegroeid. Vorig jaar speelde de 43-jarige niet alleen zijn 500e toernooi op de DP World Tour, maar kondigde hij ook met kracht zijn terugkeer aan naar de top van het Europese golf.

“Ik kijk er erg naar uit om te spelen in het BMW International Open bij Golfclub München Eichenried. Het is geen geheim dat dit toernooi altijd heel speciaal voor mij is. Bovendien wil ik Bernhard’s afscheid echt niet missen. Hij is een echt rolmodel en heeft enorm veel gedaan voor golf en voor mij persoonlijk. Het gaat zeker een geweldige toernooiweek worden.”

Het BMW International Open is ook een speciaal toernooi voor Thomas Bjørn. De Deen heeft tweemaal gewonnen in München (2000, 2002), wat hem de gezamenlijke recordhouder maakt samen met Paul Azinger (USA, 1990, 1992), Pablo Larrazábal (ESP, 1991, 1995) en Henrik Stenson (SWE, 2006, 2016). De naam van de 53-jarige is onlosmakelijk verbonden met de Ryder Cup, aangezien Bjørn negen keer deel heeft uitgemaakt van Team Europe (drie keer als speler, eenmaal als kapitein en vijf keer als vice-kapitein), en veel succes heeft gekend samen met Bernhard Langer.

Fans kunnen zich verheugen op een andere voormalige winnaar, die echt op de voorgrond trad tijdens het BMW International Open 2012 toen zijn overwinning in München Danny Willett’s eerste was op de DP World Tour. Vier jaar later voegde de Engelsman zich bij de golftop toen hij triomfeerde op de Masters. In 2019 voltooide hij de BMW-dubbel met een emotionele overwinning in zijn thuiswedstrijd, het BMW PGA Championship.

Vorig jaar vierde Ryan Fox (NZL) de belangrijkste triomf van zijn carrière tot nu toe bij de Wentworth Club. Hij was de eerste Nieuw-Zeelander die het BMW PGA Championship in Surrey won. Nu keert de 37-jarige, met vier toernooioverwinningen op de DP World Tour, terug naar het BMW International Open, waar hij in 2022 indruk maakte met een derde plaats. “Ik ben verheugd om weer te spelen in München voor de BMW International Open,” zei Fox. “Ik kon vorig jaar niet deelnemen, maar ik heb goede herinneringen en goede resultaten in 2021 en 2022. De evenementen die het team bij BMW organiseert zijn altijd eerste klas en ik kijk uit naar de editie van 2024 van de BMW International Open.”

Thriston Lawrence, die vorig jaar in de voetsporen trad van zijn rolmodel en supporter Ernie Els door als tweede Zuid-Afrikaan de BMW International Open te winnen, keert in juli terug naar München om zijn titel te verdedigen. De hard-slaande Belg Thomas Pieters zal proberen het dit keer beter te doen dan twee jaar geleden bij het BMW International Open, toen hij verloor van de Chinees Haotong Li in een play-off.

Nick Bachem, Alex Cejka, Martin Kaymer – de enige Duitse winnaar van de BMW International Open, Max Kieffer, Hurly Long, Jeremy en Yannik Paul, Matti Schmid, Marcel Schneider en Freddy Schott alle Duitsers hebben al bevestigd dat ze zullen spelen op het 35e jubileumtoernooi.

Naast de titel hebben ze allemaal ook de kans om een fantastische BMW te winnen. De eerste pro die een hole-in-one slaat op hole 17 zal niet alleen de fans in vervoering brengen, maar ook zichzelf, want de beloning voor de droomslag is de volledig elektrische BMW i5 Touring, gemaakt in de BMW Group fabriek in Dingolfing, Beieren.

Het BMW International Open: Long drive wedstrijd!