Reizen

Madeira dit jaar toneel voor internationale golf- en reisawards

Finale ceremonies World Golf Awards en World Travel Awards beiden in november op de Portugese archipel

Amsterdam, 2 juli 2024 – Alle ogen zijn in november gericht op de pittoreske eilanden van Madeira, wanneer de Portugese archipel gastheer zal zijn voor de prestigieuze World Golf Awards en World Travel Awards. De World Golf Awards, een hoogtepunt op de mondiale golfkalender, trekt vooraanstaande branchegenoten van over de hele wereld en vindt plaats van 21 tot 22 november, met als hoogtepunt een grote prijsuitreiking in het Savoy Palace. Deze spannende week voor het toerisme in Madeira wordt afgesloten met de grote finale van de World Travel Awards op 24 november, waar de genomineerden het allerbeste op het gebied van reizen en toerisme vieren, van bucket-list bestemmingen tot bekende namen in hotels, cruises en vliegreizen.

Palheiro Golf Credits: Nuno Andrade

Chris Frost, vicevoorzitter van de World Travel Awards en directeur van de World Golf Awards, zegt: “Met een prachtig landschap, eersteklas faciliteiten en drie golfbanen van wereldklasse is Madeira ongetwijfeld een droomlocatie om dit jaar zowel de World Golf Awards als de World Travel Awards te organiseren. De kwaliteit van golf en gastvrijheid die Madeira te bieden heeft is een perfect voorbeeld van de hoge standaarden die onze genomineerden elk jaar nastreven en we kunnen niet wachten om leden van de industrie van over de hele wereld te verwelkomen in november.”

Eduardo Jesus, regionaal secretaris van Economie, Toerisme en Cultuur en voorzitter van het promotiebureau van Madeira, zegt: “We zijn ontzettend trots en vereerd dat we dit jaar gastheer zijn van zowel de World Golf Awards als de World Travel Awards. Het organiseren van deze prestigieuze evenementen in dezelfde week is een welkome uitdaging en een bewijs voor de faciliteiten en infrastructuur die we hier op Madeira hebben ontwikkeld.”

Porto Santo Golfe ©Nuno Andrade

Golfbanen in de running voor verschillende awards

Madeira en zijn drie uitzonderlijke golfbanen – Clube de Golf Santo da Serra, Palheiro Golf en Porto Santo Golfe – behoren tot de belangrijkste kanshebbers voor enkele van de hoogste onderscheidingen tijdens de World Golf Awards, waaronder de felbegeerde ‘Best Emerging Golf Destination’ ter wereld. Ga voor meer informatie en om te stemmen naar worldgolfawards.com/vote/madeira-portugal-2024.

Het indrukwekkende 27-holes meesterwerk van architect Robert Trent Jones, Clube de Golf Santo da Serra, maakt kans op vier prestigieuze onderscheidingen. De baan, bestaande uit drie lussen van elk negen holes, biedt een unieke uitdaging en streeft naar de titels ‘Beste golfbaan van Portugal’ en ‘Beste golfbaan van Europa’. Daarnaast is de baan ook genomineerd voor ‘Beste milieuvriendelijke golfbaan van Europa’. De vierde hole op de Machico-baan, een opvallende par drie van 185 yards, maakt eveneens kans om bekroond te worden als ’s werelds beste par drie hole.

De door Cabell B. Robinson ontworpen Palheiro Golf, die vorig jaar zijn 30ste verjaardag vierde, dingt mee naar drie prijzen: Beste golfbaan van Portugal’, ‘Beste golfbaan van Europa’ en ‘Beste golfclubhuis van Europa’. Palheiro’s layout en clubhuis liggen hoog boven de zeespiegel en bieden een panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan, wat het de reputatie van een ‘must-play’ baan heeft opgeleverd.

Golfers hoeven alleen maar een korte veerboot te nemen om de derde locatie op Madeira te bereiken, Porto Santo Golfe. Deze baan, ontworpen door golflegende Seve Ballesteros, is een sterke kandidaat voor zowel de titels ‘Beste golfbaan van Portugal’ als ‘Beste golfbaan van Europa’.

Madeira Golf Paspoort

Madeira staat bekend om zijn unieke ecosysteem en ideaal klimaat, dat samen met de onvergelijkbare natuurlijke schoonheid en adembenemende uitzichten over de oceaan al tientallen jaren golfers aantrekt. Bezoekers van de World Golf Awards krijgen de kans om de beroemde golfbanen van de archipel te ervaren als onderdeel van een actierijke route in de aanloop naar de prijsuitreiking. Voor bezoekende spelers is de beste manier om Madeira te ervaren het Madeira Golf Paspoort, dat drie rondes golf omvat bij Clube de Golf Santo da Serra of Palheiro Golf voor slechts €280 per persoon. Het paspoort – inclusief gratis transfers tussen golfbaan en hotel – kan worden uitgebreid met extra rondes en een dag in Porto Santo Golfe.

 

Meer informatie op:

worldgolfawards.com

www.worldtravelawards.com

visitmadeira.com