Challenge Tour

Moscatel behaalt tweede overwinning in Normandië: Wil Besseling komt één slag tekort!

Joel Moscatel

Een bogey op de 18e hole zorgde ervoor dat Wil Besseling niet in de play-off terechtkwam samen met Joel Moscatel en Benjamin Hébert. De twee eindigden eerder op 14 onder par, terwijl Besseling op 13 onder par bleef. Besseling was er dichtbij, maar hij liet zien dat hij op de weg terug is. Lars Keunen eindigde met 5 onder par op de 29e plaats en Lars van Meijel werd met 3 onder par gedeeld 47e.

Moscatel behaalde zijn tweede Challenge Tour-titel van het seizoen na een dramatische play-off overwinning op Hébert tijdens de Le Vaudreuil Golf Challenge.

De Spanjaard, die de dag begon als medekoploper, maakte vier birdies, waaronder een cruciale op de laatste hole, en noteerde daarnaast twee bogeys in een slotronde van twee onder par 70, waarmee hij eindigde op 14 onder par, samen met de Fransman Hébert, die een ronde van vijf onder par 67 speelde.

Moscatel’s par op de eerste play-off hole was voldoende om de overwinning veilig te stellen, en de 25-jarige was verheugd om na een strijdlustige slotronde bovenaan het leaderboard te eindigen op Golf PGA France du Vaudreuil.

De Le Vaudreuil Golf Challenge is Moscatel’s tweede overwinning van het seizoen, nadat hij vorige maand zijn eerste titel behaalde tijdens de Challenge de España in Sevilla. De 25-jarige heeft nu zijn zinnen gezet op een top 20-finish in de Road to Mallorca Rankings en promotie naar de DP World Tour.

Besseling deelde de derde plaats samen met de Spanjaard Quim Vidal en de Engelsman George Mason op 13 onder par, terwijl de Deen Christoffer Bring en de Engelsman Jamie Rutherford een slag verder terug eindigden op de zesde plaats.

Moscatel’s overwinning brengt hem boven de Fransman Alex Levy naar de derde plaats in de Road to Mallorca Rankings, achter de Engelsman John Parry op de tweede plaats. De Deen Rasmus Neergaard-Petersen blijft op polepositie.

De Road to Mallorca neemt een pauze van twee weken voordat het terugkeert voor de Euram Bank Open in GC Adamstal in Oostenrijk van 18-21 juli.

Besseling en Moscatel pakken de leiding op een natte ‘moving day’ in Normandië