15.00 – KLM Open 2007 Dag 2 – Carter aan de leiding, Luiten maakt sprong

carter2.jpg

carter2.jpgDavid Carter (foto) gaat voorlopig aan de leiding op de KLM Open. Na gisteren al een sterke ronde gespeeld te hebben van 65 slagen (5 onder par), liet Carter vandaag het zelfde kunstje zien. Na 2 dagen staat de Engelsman nu op 10 onder par met een slagentotaal van 130.

Carter wordt op 2 slagen gevolgd door de Nieuw-Zeelander Steve Alker en onze landgenoot Joost Luiten. Luiten had vandaag maar 64 slagen nodig voor zijn ronde en evenaarde daarmee het baanrecord.

Tijdens de persconferentie achteraf vertelde David Carter dat hij hoopt met Luiten de baan in te mogen. "Iemand die op de Challenge Tour in zn eerste jaar al 2 keer heeft gewonnen hoort op de Europese tour thuis" aldus de Engelsman. Sowieso speelt de Engelsman graag met goede golfers aangezien hij daardoor zelf ook lekkerder speelt.

Landgenoot Maarten Lafeber liep net als gisteren weer een ronde onder par. Door een ronde van 69 slagen (-1) kwam zijn totaal op 136 (-4). Hiermee is hij voorlopig de tweede Nederlander van het veld. Lafeber is er tijdens het weekend dan ook zeker bij, aangezien de cut waarschijnlijk komt te liggen op 139 slagen.

Voor titelverdediger Simon Dyson kan dit wel eens vervelend uitpakken. De Engelsman stond na de eerste dag gedeeld 20e, maar door een slechte ronde van 3 boven par is zijn slagentotaal gekomen op 140 slagen. Hiermee wordt de cut een lastige zaak.

Voor Tim Sluiter, vorig jaar nog de verrassing van de KLM Open, zit het toernooi er op. Dit geldt ook voor Robin Swane, Wil Besseling en Eric Kruyning en Ronald Stokman. Voor de 15-jarige Michael Kraaij is er nog een klein beetje hoop. Later vandaag zal blijken of zijn 141 slagen genoeg zijn voor een plaats in het weekend.