Zweeds supertrio naar KLM Open

Ryder Cup-spanning al voelbaar in Hilversum

Amsterdam, 29 augustus 2012 – Het KLM Open wist deze week nog drie super Zweden te strikken voor het golftoernooi dat volgende week in Hilversum begint. Peter Hanson, Robert Karlsson en Henrik Stenson werden toegevoegd aan het al zeer sterke deelnemersveld, dat ook een mooi Ryder Cup-tintje krijgt. Naast Europese teamleden Peter Hanson, Martin Kaymer en Nicolas Colsaerts zijn ook vier captains van het Europese team aanwezig. Captain José Maria Olazábal kan de tactische besprekingen beginnen met vice-captains Darren Clarke, Paul McGinley en Miguel Angel Jiménez.

Peter Hanson zal over een maand voor de tweede keer de Europese kleuren mogen verdedigen in de Ryder Cup. De nummer 34 van de wereld en nummer 12 op de Race to Dubai-lijst is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de meest constante Europese spelers. Vorig jaar verscheen hij ook aan de start, maar moest hij op vrijdag tijdens de ronde vroegtijdig afscheid nemen omdat hij te veel last had van een virus. Het is de vijfde keer dat hij meespeelt, met een 28ste plaats in 2004 als beste prestatie.

Robert Karlsson is de meeste succesvolle Zweed ooit op de Europese Tour. In 2008 was hij de nummer één van de European Tour. Hij speelde in zijn carrière twee keer mee in de Ryder Cup en wist ooit bij de Majors bij de beste acht te eindigen. Karlsson speelde al zeven keer mee en behaalde in 1997 zijn beste prestatie toen hij 17de werd.

Henrik Stenson is een man van uitersten. In 2009 won hij het prestigieuze Players Championship, in Amerika het vijfde Major genoemd. Twee jaar daarvoor won hij het World Match Play Championship, een van de World Golf Championships. De winnaar van zes toernooien in Europa eindigde in 2008 op de Kennemer nog als derde in het KLM Open. Dat was ook zijn beste prestatie van de drie optredens in Nederland.

John Daly

John Daly heeft zich terug moeten trekken wegens een elleboogblessure. De tweevoudig Major-winnaar zou zijn opwachting maken in het KLM Open, maar meldde zich gisteren af in Zwitserland. Hij zal over twee weken ook niet op het Italiaans Open kunnen verschijnen.

Ryder Cup

Het KLM Open vindt drie weken voor de tweejaarlijkse ontmoeting tussen Europa en de VS plaats. De Ryder Cup is volgens velen het hoogtepunt van het golfseizoen en dit jaar heeft José Maria Olazábal de schone taak om de beker in de uitwedstrijd te verdedigen. Afgelopen maandag maakte hij zijn twee wildcards bekend. De Belg Nicolas Colsaerts was een van de twee keuzes en brengt het aantal Ryder Cup-spelers, samen met Peter Hanson en Martin Kaymer, op drie. Olazábal heeft ook zijn vier assistent-captains bekend gemaakt en daarvan zijn er ook drie aanwezig: Darren Clarke, Paul McGinley en Miguel Angel Jiménez. En dus zullen de heren wel geregeld met elkaar opstellingen doorspreken.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour, wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en georganiseerd door TIG Sports. Titelverdediger is de Engelsman Simon Dyson. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland en viert in 2012 haar honderdjarig bestaan. Het totale prijzengeld voor 2012 bedraagt €1,8 miljoen.

Voor meer informatie: www.klmopen.nl