Exodus van Nederlanders in KLM Open maar Kind, Lafeber, Derksen en Huizing door!

07-09-2012-lafeber

07-09-2012-lafeberVier Nederlandse spelers, van de 16 die meespeelden in het KLM Open, zijn er in geslaagd om de cut te overleven na de tweede ronde. Richard Kind, Maarten Lafeber (foto), Robert-Jan Derksen en amateur golfer Daan Huizing mogen ook het weekend in het toernooi spelen. Kind is nog steeds de hoogste genoteerde Nederlander met een gedeelde 12e plaats. Hij staat na een ronde van 67 en 69 slagen op 4-onder par. Lafeber en Derksen delen de 39e plaats op 1-onder par en Huizing wist de cut te halen die op level par kwam te liggen.

Voor amateur Robin Kind (+1), Floris de Haas en Inder van Weerelt (+2), Joost Luiten, amateur Rowin Caron en Reinier Saxton (+3) en amateur Max Albertus, Robin Swane, Guido van der Valk, amateur Robbie van West, Tim Sluiter en Taco Remkes was het toernooi voorbij. Voor de amateur golfer Robin Kind was het extra sneu hij had helaas 1 slag teveel om er bij te mogen zijn.

De Engelsman Graeme Storm wist ook op de tweede dag goed te scoren. Met 66 slagen bracht hij zijn score op 11-onder par en daarmee leidt hij nog steeds in het toernooi. De Spanjaard Gonzalo Fernandez-Castano, de Zweed Peter Hanson en de Schot Scott Jamieson staan op de gedeelde tweede plaats op 8-onder par.

Onder de spelers die ook de cut misten zaten onder andere Jose Maria Olazabal, Miquel Angel Jimenez, Paul McGinley en Peter Hedblom.