Spannend slot KLM Open op komst, Derksen en Kind beste Nederlanders

08-09-2012-Larrazabal

08-09-2012-LarrazabalHilversum, 8 september 2012 – Het KLM Open belooft een spannende slotdag te krijgen. Het kampioenschap telt na 54 holes vier leiders: Graeme Storm, Pablo Larrazabal, Scott Jamieson en Gonzalo Fernandez-Castaño. Robert-Jan Derksen en Richard Kind staan op de 31ste plaats.

De Nederlanders

De Nederlanders Robert-Jan Derksen en Richard Kind maken na drie zonnige ronden op de Hilversumsche Golf Club nog kans op een top-10 plaats in het KLM Open. Ze staan op de gedeelde 31ste plaats, negen slagen achter de vier leiders. Robert-Jan Derksen speelde de derde ronde in 68 slagen (-2). De European Tour-speler uit Blaricum werd vorig jaar gedeeld twaalfde op de Hilversumsche. ‘Een lage ronde zit er nog steeds in en dan kan ik zondag de top-10 halen.’

Richard Kind, de eerste twee dagen nog de beste Nederlander, is een dag later gedeeld 31ste, samen met onder andere Derksen. Daan Huizing, de nummer 3 op de wereldranglijst voor amateurs die vrijdag op het nippertje de cut haalde, steeg naar de gedeelde veertigste plaats.

Oud-winnaar Maarten Lafeber boekte in de derde ronde geen vooruitgang, hij zakte van de 39ste naar de 60ste plaats. Lafeber werd eind augustus in het Johnnie Walker Championship gedeeld derde. ‘Ik hoopte mijn goede spel van de laatste weken mee te nemen naar Hilversum, dat is helaas niet gelukt’, aldus de winnaar van 2003.

De leiders

Graeme Storm verloor op zaterdag zijn voorsprong op de concurrentie. De eerste twee ronden maakte de Engelsman geen enkele bogey, op zaterdag meerdere. Storm noteerde 69 slagen en hij deelt de eerste plaats nu met Pablo Larrazabal (foto door Getty Images), Scott Jamieson en Gonzalo Fernandez-Castaño.

Larrazabal, die een sterke derde ronde in 64 slagen speelde, won tot nu toe twee grote wedstrijden op de European Tour, het BMW International Open in 2011 en het Frans Open in 2008. Fernandez-Castaño won na zijn eerste Tour-zege in Nederland (het KLM Open van 2005) nog vier wedstrijden. Storm won in 2007 zijn enige titel, het Frans Open. Jamieson won nog geen wedstrijd van de European Tour.

De Ryder Cup-spelers maken allen nog kans op de zege in het KLM Open 2012. Peter Hanson uit Zweden is vijfde met één slag meer dan de leiders. Hanson heeft vijf zeges op zijn naam staan. De Belgische Ryder Cup-debutant Nicolas Colsaerts staat met -8 op de gedeelde achtste plaats. Ook Martin Kaymer behield aansluiting met de kop van het klassement. Kaymer is dankzij een mooie eagle op de laatste hole gedeeld dertiende.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour, wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en georganiseerd door TIG Sports. Titelverdediger is Simon Dyson. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland en viert in 2012 haar honderdjarig bestaan. Het totale prijzengeld voor 2012 bedraagt €1,8 miljoen.

Voor meer informatie: klmopen.nl of facebook.com/klmopen