Het eerste golfnieuws

Zweed Joakim Haeggman uitgeschakeld voor maanden

ImageDe Zweed Joakim Haeggman is zeker tot april volgend jaar uitgeschakeld. De voormalig Ryder Cup speler heeft zijn enkel gebroken tijdens een partijtje ijshockey met vrienden. Lang heeft het spelletje niet geduurd. ?Ik denk dat ik maar 8 seconden op het ijs ben geweest. Ik schaatste achteruit en verloor mijn evenwicht. Ik zal nooit meer schaatsen. Als ik geluk heb, kan ik in april weer ballen slaan op de driving range. En als ik pech heb, ben ik in juni nog steeds kreupel?, aldus een geschrokken Haeggman.

Het is niet de eerste keer dat de Zweed na een partijtje ijshockey tijdelijk is uitgeschakeld. In 1994 brak hij een paar ribben en blesseerde hij zijn schouder waardoor hij maar liefst twee jaar niet kon golfen op niveau. Hij was van plan om op 5 januari naar Dubai te vliegen voor een training. Het afgelopen seizoen was een zijn beste seizoenen op de Europese Tour.