Het eerste golfnieuws

Nederlands toernooi in Spanje in 2003

ImageOp 2 en 3 april 2003 wordt op de golfbaan Santa Clara in Marbella voor het eerst de ?ABN AMRO Zuid-Spanje Trophee? georganiseerd. Het is een officieel PGA toernooi waaraan zo?n 80 professionele spelers zullen deelnemen. Naast kwalificatiepunten voor de Nederlandse Order of Merit is er ook een behoorlijk bedrag aan prijzengeld: 30.000 euro.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de PGA dat een toernooi buiten Nederland wordt georganiseerd. Frank Kirsten, voorzitter van de Nederlandse PGA: ?Vanwege het slechte weer is het bijna onmogelijk om in de maanden maart en april toernooien te organiseren in Noord Europa. Om dezelfde reden wijkt de Europese Tour uit naar Azi? en Australi?. We hebben ons gebogen over de vraag of we ons seizoen in Spanje konden beginnen en een paar maanden later was de ?ABN AMRO Zuid-Spanje Trophee? geboren! We vinden het erg spannend en kijken uit naar dit unieke evenement!?

Ook Enrique Canales, de ontwerper en manager van de Santa Clara golfbaan is enthousiast. ?Het is voor ons een hele eer om dit toernooi te mogen hosten en als ontwerper van de baan ben ik benieuwd hoe de professionele spelers de baan zullen ervaren.?

Hoofdsponsor van het toernooi is ABN AMRO. Co-sponsors zijn Nikon, Trendies, Quinting en Princess.