Zuid-Koreaan KH Lee wint het Byron Nelson

De Zuid-Koreaan KH Lee heeft het Byron Nelson gewonnen. De 29-jarige kwalificeerde zich daarmee ook voor het PGA Championship.

Lee begon de dag op 18-onder en maakte een birdie op drie van de eerste vier holes en op de zesde en achtste voordat hij een slag liet vallen op de negende. Zijn tweede negen wist hij met een birdie 12 een bogey op 16 en birdies op 17 en 18 zijn ronde met 66 slagen en 25-onder voor het toernooi te eindigen en daarmee had hij drie slagen minder dan Sam Burns.

De Ier Seamus Power was in de laatste ronde in de strijd voor de titel na het maken van vijf birdies in zijn eerste negen hole. Echter een dubbe bogey op de 13e en de bogey op de 14e gooide hem terug naar 18-onder par

Een blikseminslag en de vele regenbuien op zondag zorgde nog voor het nodige uitstel op de TPC Craig Ranch. Het meeste van het stilstaande water was weg toen het spel na bijna tweeënhalf uur later werd hervat.

Burns worstelde naar een 71 en eindigde op 22-onder een slag op de tweede plaats voor 2011 Masters-kampioen Charl Schwartzel, Daniel Berger, Patton Kizzire en Scott Stallings. Troy Merritt en Joseph Bramlett finishten met 19 onder op de gedeelde zevende plaats..

“Ik had bedacht wat ik zou doen als ik het toernooi zou winnen, een vuist beweging of mijn armen omhooggooien. Ik was zo opgewonden dat ik volgens mij niets van dat gedaan heb toen ik wist dat de overwinning voor mij was. ”

De Zuid-Koreaan zei achteraf dat een verandering van putter een grote rol heeft gespeeld in de overwinning: “Ik hou van die putter!”

Burns ging voor zijn tweede overwinning deze maand na het winnen van het Valspar-kampioenschap op 2 mei maar hij was gelukkig ondanks zijn tweede plaats. “Ik denk dat het belangrijkste voor mij is dat ik weet dat mijn spel goed is.”, zei de 24-jarige uit Louisiana.