91st Portuguese International Amateur Championship: Kiet van der Weele leidt

In Portugal wordt van 18 tot en met 21 mei het 91st Portuguese International Amateur Championship gespeeld en wel op de golfbaan van het Montado Golf Resort. Veel Nederlanders zijn ook dit keer afgereisd naar Portugal om in deze belangrijke wedstrijd te kunnen spelen. Kiet van der Weele wist na de eerste ronde op de eerste plek te komen. Met 6-onder deelt hij de eerste plaats. In zijn ronde maakte hij 7 birdies en slechts 1 bogey en wel op de 18e.

Van der Weele deelt zijn eerste plek met de Spanjaard Alvaro Mueller-Baumgart Lucena de Duitser Tiger Christensen en de Fransman Maxence Giboudot.

Bob Geurts, Nordin van Tilburg, Che de Bake en Nevill Ruiter openden in het toernooi met een ronde van 2-onder en delen daarmee de 16e plaats. Dario Antonisse begon het toernooi met een ronde van 1-onder en Ricardo Veldman wist in level par het clubhuis te bereiken.

Aydan Verdonk, vorige week nog tweede in het matchplay event in Slovakije, staat met +1 gedeeld 53e. Jim Woudenberg (+2) en Sjors den Ambtman, Jorden Bing Jurriens, Piet Hein Bakkens en Thom Hoetmer staan op +3. Bob van der Voort en Tim van der Steen staan helaas bijna onderaan het klassement met +7. Helemaal onderaan met een score van +10 en hoger staan op een Italiaan na, alleen maar Portugezen.