Zien we Matteo Manassero weer op de European Tour in 2021?

Een flink aantal jaren geleden ontmoetten wij Matteo Manassero op zijn homeclub bij het Gardameer, Gardagolf. De toen nog als amateur spelende Italiaan liet toen weten niet al te lang te wachten om als professional zijn geld te gaan verdienen. Als amateur had hij toen al verschillende successen geboekt zoals op 16-jarige leeftijd het winnen van British Amateur Championship. Hij wist de zilveren medaille te winnen in het 2009 Open Championship waar hij als 13e wist te eindigen en op 9 april 2010 wist hij als jongste speler ooit, hij was toen 16 jaar en 11 maanden en 22 dagen oud, de cut te halen in The Masters. 

In mei 2010 werd hij professional en het duurde niet lang of hij won zijn eerste toernooi in oktober en wel het Castelló Masters Costa Azahar in Valencia in Spanje. Op 17-jarige leeftijd won hij het Maybank Malaysian Open op 17 april 2011 en in november 2012 wist hij in Singapore het Barclays Singapore Open te winnen. 

In de periode daarna was het zwaar voor de jonge Italiaan zo wist hij in 2015 van de 22 wedstrijden ervan slechts 6 de cut te halen. Het duurde 7 jaar voordat hij weer een toernooi wist te winnen en dat was in de ALPS Tour 2020 die dit keer de golfbaan net buiten Livorno in Toscane bezocht. Nu speelt hij mee in een Challenge Tour event en wel in het Italiaans Open dat op de Golf Club Castelconturbia in Agrate Conturbia eveneens in Italië gespeeld wordt. Manassero lijkt op de weg terug te zijn. Met 66 en 69 slagen haalde hij ruim de cut en staat nu met 9-onder  gedeeld 4e in het klassement. Natuurlijk hopen wij dat wij hem volgend jaar weer terug zullen zien op het hoogste nivo in Europa en wel de European Tour!