Luiten duikelt in klassement in Schotland waar Robert Rock nu de leiding neemt

Het was natuurlijk te voorspellen dat het weer in Schotland ook echt Schots kon worden. Werden de eerste twee dagen van het Aberdeen Standard Investments Scottish Open nog met redelijk weer gespeeld op zaterdag was het regen en wind die niet alleen de golfbaan door en doorweekt maakte maar ook de spelers ondanks hun regenpakken. Het was ook te verwachten dat de scores daardoor ook een stuk hoger zouden worden en dat werd ook zo,

Er waren slechts een handje vol spelers die hun ronde op par konden binnenbrengen maar dat zat Joost Luiten niet bij! De enige Nederlander in het toernooi zag vreselijk af en kwam nu met 76 slagen van de baan. Luiten wist nog wel twee birdies te maken maar de dubbel bogey op 11en nog wat bogeys verder in zijn ronde zorgde ervoor dat hij in het klassement zakte naar de gedeelde 25e plaats. Voor het toernooi staat hij nu op 2-onder par en heeft hij 7 slagen achterstand op de leider Robert Rock.

Rock, die net als Robert Jan Derksen vroeger nooit een cap droeg, speelde nu zijn holes met een zogenaamde Payne Stewart pet die ook de Amerikaan Bryson DeChambeau draagt. De 43-jarige Engelsman zal nu op zondag met 9-onder als leider de baan in gaan. Rock liet op de golfbaan van de Renaissance Club in North Berwick in Schotland 72 slagen noteren (+1). 

 

Op 2 slagen afstand staan Ian Poulter (73 slagen), Marcus Kinhult (71 slagen), Wade Ormsby (70 slagen) en Tommy Fleetwood (69 slagen).

De laatste (foto) leek niet onder de indruk van het slechte Schotse weer en leek soms zichtbaar ervan te genieten.